Home Zanimljivosti Molba liječnika pretrpanog pacijentima: ‘Dragi građani, molim vas da se prestanete seksati,...

Molba liječnika pretrpanog pacijentima: ‘Dragi građani, molim vas da se prestanete seksati, prevruće je’

SHARE

Izbjegavajte vođenje ljubavi u vrijeme kada su temperature na vrhuncu, pogotovo oko podneva. Ta fizička aktivnost može biti prezahtjevna po velikim vrućinama i utječe na vaše srce, upozorio je svoje sugrađane Julio Salas, šef liječničke komore u Santa Mariji, popularnom kolumbijskom turističkom odredištu, prenosi New York Post.

Zbog previsokih temperatura, koje se u ovim ljetnim danima penju preko 40 stupnjeva Celzijevih, ambulante u tom gradu su pune pacijenata sa srčanim problemima.

Salas vjeruje i kako je seks po velikim vrućinama jedan od uzroka srčanih poteškoća pa je savjetovao onima koji se ipak ne mogu suzdržati od tjelesnih strasti da to čine u primjerenim uvjetima.

– Pričekajte sumrak i noć, kada su temperature zraka znatno povoljnije za takve aktivnosti. Ako u kući imate klima uređaje, onda nećete imati nikakvih problema – rekao je.

Salas je objavio i ostale savjete za izbjegavanje dehidracije. Moli građane da piju dovoljne količine vode, izbjegavaju izlaske na sunce u ranim poslijepodnevnim satima te da nose laganu, svijetlu odjeću.