Home Zanimljivosti POVUKLA SE Što je Maju Blagdan odvelo sa estrade i dovelo do...

POVUKLA SE Što je Maju Blagdan odvelo sa estrade i dovelo do Zlatka Sudca? Je li ‘kriv’ bio prekid dugogodišnje veze?

SHARE

Lebdeći Zlatko Sudac uz Maju Blagdan i Ivana Puljića hoda po vodi, a iznad glave mu piše ‘Put, istina i život’. Izazvali su tada zgražanje kršćanske zajednice pa su i ugledni teolozi izrazili nezadovoljstvo zbog omota spomenutog albuma duhovne glazbe, a koji prikazuje karizmatika Zlatka Sudca kao Isusa, a Maju i Ivana kao svojevrsne apostole. Ujedno je to, prije devet godina, zadnji album Maje Blagdan, odnosno posljednje što je u smislu albuma objavila.

A kako je vlasnica nagrađivanog glasa, nekadašnja predstavnica na Eurosongu, došla do preobraćenja i suradnje s karizmatikom? Ove je godine u svibnju Maja Blagdan proslavila svoj 50. rođendan, daleko od javnosti i slave kakvu je devedesetih godina imala. Splićanka se glazbom počela baviti kada joj je bilo svega 14 godina, a već s 18 godina postala članica splitske grupe ‘Stijene‘ i u njoj je ostala sve do 1990.

Veliku karijernu odluku donijela je 1992. godine kada se odselila iz Splita u Zagreb i potpisala ugovor sa Zrinkom Tutićem. Vješti Tutić već je te godine Maji napravio skladbu kojom je osvojila prvu nagradu žirija na Zagrebfestu, a potom je sljedeće godine osvojila i Porina kao najbolji novi izvođač. Nije joj to bio posljednji Porin koji će osvojiti. Gradila je kvalitetnu karijeru, publika ju je obožavala, a dodatne je bodove Maja skupila kada je 1996. godine s pjesmom ‘Sveta ljubav’ donijela Hrvatskoj četvrto mjesto na Eurosongu u Oslu.

Objavila je nakon Eurosonga uspješan istoimeni album, a potom su uslijedila još dva. No, onda je 2001. godine napravila ogromnu studijsku pauzu i nije ništa snimala sedam godina. U tom periodu dogodile su se neke promjene i na privatnom planu, a tu je počela i Majino veće okretanje crkvi.

Naime, 2007. godine, kada se pojavila i u showu ‘Zvijezde pjevaju’ te tako podsjetila javnu scenu na svoje vokalne sposobnosti, otkriveno je da Maja više nije u vezi s kolegom Marselom Benzonom. U vezi je s Marselom bila deset godina, a nakon da su prekinuli – Maja je od javnosti skrivala nekoliko mjeseci. Bivši pjevač benda Tutti Frutti i Blagdan ostali su u korektnim odnosima, a koliko je poznato, pjevačica novu ljubav nakon Marsela nije našla.

Baš u vrijeme prekida s glazbenikom, Maja je počela pohađati seminareZlatka Sudca, i na prvi došla slučajno. Počela je, nakon objave albuma‘Sretna žena’ 2008., pjevati samo duhovne pjesme, a u Bogu je našla mir i sreću te unutarnje ispunjenje.  S bendom nastupa u crkvi i voli na taj način doprinijeti atmosferi na misama i seminarima, a nastupila je 2014. i u mjuziklu ‘Uskrsli’ u kazalištu ‘Komedija‘.

O intrigantnim razlozima okretanja vjeri i samozatajnosti kojoj se okrenula, Maja nije htjela javno nikad pričati i konkretno reći kada i što se dogodoilo – jer to smatra preintimnim, piše 100posto.hr