Home Crna kronika Britanka tvrdi da je pretučena u Splitu: Razbili su mi glavu metalnom...

Britanka tvrdi da je pretučena u Splitu: Razbili su mi glavu metalnom šipkom

SHARE

BRITANSKA studentica tvrdi kako su je u Splitu prebili metalnom šipkom jer nije htjela dodatno platiti smještaj u hostelu.

26-godišnja Laura Denmar ispričala je za Daily Mail kako su ona i njen dečko prošli mjesec brutalno napadnuti na odmoru u Hrvatskoj. Završila je u bolnici.

“Sad smo u redu, sad kad smo se vratili u Veliku Britaniju, ali bilo je strašno iskustvo. Bilo je očito da je cijelo poslovanje hostela ilegalno i sretni smo što smo mogli izaći odatle. Želimo upozoriti ostale na ovo što nam se dogodilo”, priča Laura.

Studentica dramaturgije, koja se školuje na London’s Royal Central School of Speech and Drama, otputovala je prošli mjesec na odmor u Hrvatsku.

30 kreveta i zahod

Ona i njen dečko Jeremy Lafond rezervirali su hostel u centru grada koji naplaćuje noćenje 60 funti. Cijena je bila tolika jer je bio vrhunac turističke sezone, javlja Daily Mail. Međutim, kaže Laura, kad su stigli u centar grada, poslali su ih u predgrađe.

“Rekli su nam da moramo pokupiti ključeve od drugog hostela i onda se vratiti natrag u naš. Kad smo stigli, shvatili smo da nešto nije u redu. Tu je bilo 30 kreveta i jedan zahod. Nitko nije radio tu. Nismo imali gdje, a već smo platili pa smo odlučili ostati, priča Laura.

“Zadnji dan našeg boravka, čistačica je došla ranije i rekla nam da moramo otići odmah ili da platimo dodatno.

Rekla sam joj da to nije razumno i odbila dati još novca pa nam je zaprijetila da će pozvati policiju. Znala sam da je to ilegalno pa sam joj rekla da slobodno nazove pliciju. Umjesto toga, nazvala je čovjeka za kojeg mislim da je vlasnik. Odlučili smo da ćemo otići odatle što prije, ali ona je zaključala vrata pa nismo mogli nigdje dok taj čovjek nije došao. Kad je došao, on i još jedan tip zabili su Jeremyja u zid, a žena me počela tući metalnom šipkom. Bilo je užasno”, priča Laura.

Laura Denmar dobila je veliku posjekotinu na glavi, koju su joj šivali, slomljenu ruku i modrice po rukama i tijelu, javlja Daily Mail. Obratila se hrvatskoj policiji, u kontaktu je s britanskim veleposlanstvom i požalila se web stranici preko koje je iznajmila smještaj.

Na svom Instagramu objavila je fotografiju iz Splita.

“Split. Prije nego su mi razbili glavu”, napisala je.