Home Gospodarstvo Upoznajte svinju koja ima više od milijun pratitelja na Facebooku i vjerojatno...

Upoznajte svinju koja ima više od milijun pratitelja na Facebooku i vjerojatno zarađuje više od vas

SHARE

Krmača Esther ima šest godina, više od 300 kilograma, a njene dogodovštine na Facebooku prati 1,3 milijuna ljudi, dok je na Instagramu skupila gotovo pola pratitelja.

Sve je počelo 2012. godine kad su Kanađani Steve Jenkins i njegov partner Derek pristali udomiti patuljastu svinjicu. Kad su je dobili, težila je samo kilogram i pol, te su mislili da neće narasti puno više od toga.

U narednim se mjesecima to pokazalo kao krivi zaključak jer je Esther počela naočigled rasti i pretvorila se u pravu veliku svinju.

To nije pokolebalo ljubav njenih vlasnika, pa su se, umjesto da se riješe Esther, preselili na farmu i otvorili sklonište za životinje. Esther se brzo prilagodila životu u kući, a njeni vlasnici, koji su zbog nje postali vegetarijanci, tvrde da je izuzetno pametna i prijateljski nastrojena, piše Index.hr 

Treba napomenuti i kako su vlasnici uspjeli dobro “unovčiti” svoju svinju. O dogodovštinama s njom su napisali knjigu koja je postala bestseller čija se najjeftinija inačica na Amazonu prodaje za 5.31 dolara.

Osim velikog interesa koji dobiva na društvenim mrežama, Esther je dobila i svoju knjigu Esther the Wonder Pig: Changing the World One Heart at a Time koju su napisali Steve i Derek.