Home Crna kronika Majka sestara koje su ubile oca otkrila zbog čega su to učinile

Majka sestara koje su ubile oca otkrila zbog čega su to učinile

SHARE

Majka sestara iz Rusije, koje su izbole svog oca nasmrt, Aurelija Dunduk, tvrdi da je njen bivši muž silovao kćerke i tretirao ih kao lične robove, a pokazala je i slike da te tvrdnje dokaže, piše Mirror. Ona tvrdi da je njen bivši muž kćerkama prijetio da će ih ubiti ako budu kontaktirale sa majkom, a da je ona saznala za sve to tek kada je on ubijen.

– Rekao je mnogo puta da će ubiti svakoga ko je bio u kontaktu sa mnom – kaže ona.

Aurelija je pokazala fotografije na kojima se vide modrice i krvavo lice jedne od sestara nakon što ih je otac pretukao. U vrijeme kada se sve to dešavalo, ona nije znala kroz šta prolaze njene kćerke jer nisu htjele da joj kažu, a vjeruje se da su joj fotografije same dale tokom sudskog saslušanja kada su istražitelji dozvolili da sjedi pored njih.

– Ja sam tek sada saznala šta se dešavalo kod kuće. Tek sada sam saznala za premlaćivanje i nasilje – rekla je majka tinejdžerki.

Aurelija tvrdi da je stan u kojem su djevojke živjele bio pun oružja, što je policija i potvrdila. Nakon ubistva, na mjestu zločina pronađena je veća količina pištolja i municije. U zidovima stana pronađene su rupe od metaka. Navodno je nasilni otac ponekad i pucao u pravcu svojih kćerki.

U medijima se pojavio i snimak nadzorne kamere iz zgrade u kojoj je porodica živjela, a za koji se navodi da je nastao neposredno nakon ubistva. Na njemu se vidi jedna od sestara.

Sestre tvrde da ih je otac godinama seksualno zlostavljao i tretirao kao robove.

– Morale smo doći čim bi nas zvao. Imao je čak i posebno zvono, a kada bi zazvonio jedna od nas je morala doći. Nije čak ni prozor otvarao sam. Morale smo odmah učiniti to šta traži, služile smo mu kao robovi, a ako bi ga iznervirale, ugrizao bi nas. Ljudi su vidjeli naše modrice – rekla je najmlađa Kristina.

On je zahtijevao od djevojaka da provode dane čisteći stan i spremajući hranu, a navodno ako bi bio nezadovoljan onim što je učinjeno, kažnjavao bi ih silovanjem.

Sestre su optužene da su svog oca Mihaila Hačaturijana (Mikhail Khachaturyan, 57) ubile početkom avgusta u njihovom porodičnom stanu u Moskvi. Kristina (17), Marija (18) i Angelina (19), oca su izbole nožem čak 36 puta, nakon čega ga je jedna od njih udarila čekićem u glavu. Angelina je bila ta koja je navodno pomogla svojim mlađim sestrama tako što je ocu prsnula suzavac u oči. Hačaturijan je tada pokušao pobjeći ka liftu, ali su ga sestre uhvatile i izbole nožem.