Home Crna kronika USKORO ĆE PRED SUD ‘SUPRUGU SAM UBIO, ALI DJECU NISAM!’ Muškarac...

USKORO ĆE PRED SUD ‘SUPRUGU SAM UBIO, ALI DJECU NISAM!’ Muškarac koji je zgrozio svijet naglo promijenio priču, policajcima ispričao svoju verziju tragičnih događaja

SHARE

Muškarac (33) iz Colorada koji se danima pravio da ne zna gdje su i prijavio njihov nestanak, nakon toga je priznao da je ubio suprugu i dvoje djece, no policiji je sada ispričao drugačiju priču. Tvrdi da je trudnu suprugu ubio u bijesu, nakon što je ona ubila njihove dvije kćeri. Tu je izjavu Christopher Lee Watts dao policiji nakon što je tužiteljstvo službeno podiglo optužnicu protiv njega zbog ubojstva cijele obitelji.

Tijela Wattsove supruge i djece pronađena su prošlog tjedna u blizini Denvera, na imanju naftne kompanije za koju je radio.

Prema najnovijim dokumentima koje je izdao okružni tužitelj Michael Rourke, 33-godišnji Watts je istražiteljima rekao da su on i njegova 34-godišnja supruga Shannan razgovarali o rastavi braka. To se dogodilo 13. kolovoza. Naime, Watts je imao aferu s jednom ženom s posla, a tvrdi da su pred sam kraj razgovora sa suprugom oboje bili veoma uzrujani te su plakali. Istražiteljima je ispričao da je potom otišao u prizemlje kuće, nakon čega se vratio razgovarati sa Shannan. Kad je pogledao monitor na kojem se vidi što radi dijete u drugoj sobi, razbijesnio se. Vidio je da je njegova starija kći Bella (4) ispuzala iz kreveta, a Shannan je u tom trenutku davila njihovu mlađu kćer, 3-godišnju Celeste.

Nakon višednevne istrage, Christopher Watts je priznao da je ubio svoju ženu, a njezino tijelo i tijela djece je ukrcao u kamionet i odvezao ih do naftne platforme na kojoj je radio. Tamo je ostavio tijela. Watts se od srijede nalazi u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu, a uskoro bi se trebao pojaviti i pred sudom.

NBC Screenshot, YouTube

 

Tereti ga se po pet točaka optužnice za ubojstvo prvog stupnja, nezakonit prekid trudnoće kad je ubio trudnu ženu, a po dvije točke optužnice ga se tereti za rješavanje mrtvih tijela.

Tereti ga se za ubojstvo žene koja je bila 15 tjedana trudna, te za ubojstvo dviju kćeri ‘s namjerom’. Prema zakonima američke savezne države Colorado, to znači da je Watts namjeravao ubiti svoju obitelj, ali ne samo to, već je svjesno odlučio počiniti ta ubojstva i nakon što je imao vremena da o tome dobro razmisli.

‘Takav čin je namjeran i nikad nije jednak onome počinjenom na impulzivan način’, stoji u zakonima te države.

Ured okružnog odvjetnika dodao je još dvije točke optužnici, one za ubojstvo prvog stupnja Belle i Celeste. Kako bi se Wattsa za to optužilo, moraju biti zadovoljeni uvjeti da su ta djeca bila mlađa od 12 godina i da su mu vjerovala. S obzirom da im je bio otac, taj je uvjet zadovoljen.

Prijedlog koji su Wattsovi odvjetnici podnijeli u petak sugerira da su djeca možda zadavljena, a njihova su tijela bila uronjena u sirovu naftu četiri dana. Odvjetnici su zatražili DNK uzorke s vratova ubijenih djevojčica, kao i s ruku i noktiju njihove majke, uz objašnjenje da bi DNK i dalje trebao biti prisutan na tijelima. Sudac je taj zahtjev ipak odbio.

Vlasti još nisu izdale službeno priopćenje o tome kako su žrtve umrle.

Iako se činilo da ovaj par vodi idiličan život, 2015. su prijavili bankrot, nedugo nakon kupnje njihove velike dvokatnice. The Washington Post piše da su imali hipoteku na 400.000 dolara te kredite za više od 50.000 dolara.