Home Crna kronika Ovo je vandal koji uništava zgrade po Mostaru – foto

Ovo je vandal koji uništava zgrade po Mostaru – foto

SHARE

Suočeni s vandalizmom pojedinaca koji direktno uništavaju njihovu imovinu, pojedini stanari zgrada naselja Rudnik u Mostaru javno su odlučili skrenuti pažnju na ovakve pojave koje u budućnosti namjeravaju spriječiti.

Neodgovorni pojedinac je na više mjesta, ispred ulaza i pored prolaza na nekoliko zgrada u ulici Blajburških žrtava sprejem pisao po fasadi i uništio je.

Nakon što je uništio jednu fasadu, ”majstor” je prešao na drugu. Najviše zahvaljujući samoorganiziranju i trudu samih stanara, zgrade i kvartovi u kojima žive ostaju i ostat će sačuvani od smeća i uništavanja.

Takvih kvartova u Mostaru nema puno. Grad, s obzirom na sve probleme s kojima živi, donekle ostaje u funkciji urbane sredini, zahvaljujući samim stanarima.

”Ipak, koliko se god mi trudimo da taj svoj okoliš oko zgrada držimo urednim, svakodnevno se susrećemo sa neodgojenim pojedincima, koji nam na ovakav način pljuju u lice”, ogorčeno je za Bljesak.info rekao jedan od stanara.

Kaže kako ovo nije prvi put da im upravo ovaj isti grafit uništava fasade zgrada.

”Prije tri godine smo  isti ”potpis” uklanjali sa par mjesta i evo ga opet nakon toliko vremena da nam zagorčava život”, ljuto priča ovaj stanar. Nije ovo jedini problem s kojima se susreću u stvaranju, za život prihvatljivoga kvarta, ali ovaj sugovornik za Bljesak.info ističe, ovo je problem s kojima se oni kao pojedinci ne mogu nositi bez pomoći policije i šire zajednice.

Stanari ogorčeni na vandala koji im je ponovno uništio pročelja zgrada

Nakon što je uništio jednu fasadu, vandal je prešao na drugu. - Stanari ogorčeni na vandala koji im je ponovno uništio pročelja zgrada