Home Šport POZNATI NOVINAR KOJEM JE ZABRANJEN RAD NA POLJUDU PONOVNO RASTURIO HAJDUK: ‘To...

POZNATI NOVINAR KOJEM JE ZABRANJEN RAD NA POLJUDU PONOVNO RASTURIO HAJDUK: ‘To kako je Huljaj izabran posebna je priča’

SHARE

Jedan od najžešćih kritičara aktualne situacija na Poljudu među novinarima Zdravko Reić, koji u svojoj novoj kolumni za Jutarnji list, kritički piše o Hajduku, kao i udruzi “Naš Hajduk”…

“Hajduk se sa svojim, vodstvima – predsjednikom, članovima Nadzornog odbora, pa i udrugom Naš Hajduk nalazi u neopisivom kovitlacu u kojem do izražaja dolazi u prvom redu nesnalaženje, ali se u temelju radi ipak o nesposobnosti da se klub upravi u željenom smjeru”, ističe Zdravko Reić u svom tekstu.

Nadzorni odbor udruge ‘Naš Hajduk  imao priliku stvoriti jak klub

Inače, Nadzorni odbor udruge “Naš Hajduk” imao je priliku stvoriti jak klub, ali je očito njihovo neznanje vratilo Hajduk pet koraka natrag, odnosno godine unazad. Jednom riječju, na Poljudu vlada kronična nesposobnost.

Udruga “Naš Hajduk” postavlja Nadzorni odbor, Nadzorni odbor postavlja Upravu Hajduka, dakle “Naš Hajduk” svojevrsno je odgovoran za ovu situaciju, a neki smatraju da je udruga i glavni krivac za nju…

Miranda Cikotic/PIXSELL

“To kako je Huljaj izabran, kako se domogao prestižne uloge predsjednika Hajduka, posebna je priča, ali je činjenica da se u ovih dvadesetak godina otkako živi u Rijeci nikad nije ni potrudio deklarirati kao pripadnik splitskog kluba, to jest da je u stanju makar pokazati člansku iskaznicu. Jedan primjer iz Italije znam izvlačiti, onaj Ivanoa Fraizzolija, koji je 1968. naslijedio super predsjednika Intera Angela Morattija, pa mu je prvi potez poslije izbora bio deklarirati se kao prastari ‘interist. Huljaj i Bjelanović nisu znali smiriti situaciju s nezadovoljnim igračima i tako su u ovim kriznim danima upali u spiralu koja ne dovodi u sumnju njihove poštene pokušaje u korist kluba, ali ih deklarira kao funkcionare, koji se u najmanju ruku slabo snalaze u svojim funkcijama.’”, piše Zdravko Reić kojem su na Poljudu stopirali, odnosno poništili akreditaciju, te Reić do daljnjega neće moći nazočiti Hajdukovima press konferencijama niti će moći gledati utakmice iz novinarske lože.

Pisalo se i kako je Hajduk već pokrenuo pravne radnje, odnosno podiže tužbu protiv novinara Reića.