Home Zanimljivosti SEVERINA U ŠOKU: Milan Popović dobio starateljstvo nad sinom?

SEVERINA U ŠOKU: Milan Popović dobio starateljstvo nad sinom?

SHARE

Viši sud je ukinuo presudu koja nije bila pravosnažna jer ona nije bila dovoljno dobro obrazložena

Biznismen Milan Popović sretan je zbog najnovije odluke Županijskog suda, koji je ukinuo presudu, a potom nižem sudu naložio da utvrdi da li je za dijete optimalno rješenje da živi sa ocem “kao fleksibilnijim roditeljem”, uz maksimalno određene susrete i druženja s majkom Severinom.

Kako prenosi “Jutarnji.hr”, u odluci navodno stoji da sudski spisi ukazuju na činjenicu da je Severina često ranije zloupotrebljavala svoj položaj, te nije omogućavala ocu da brine o djetetu.

Budući da se radi o postupku koji se tiče maloljetnog djeteta, presuda neće biti javno objavljena. Otac Milan Popović kratko je rekao:

„Postupak je tajan kao što znate i zbog toga nisam u mogućnosti da komentarišem bilo kakve detalje

postupka. Samu presudu nemam, nego sam upravo iz medija saznao detalje odluke Županijskog suda u Splitu. Mogu samo da kažem da sam se vrlo obradovao. Napokon“, kaže Milan Popović.

Dok se ne donese nova odluka, na snazi ostaje ona “stara”, iz 2014. godine, po kojoj će Milan s Aleksandrom i dalje da boravi svaki drugi vikend od petka do nedjelje, svaku drugu srijedu popodne i po sedmicu u julu i u augustu.

Kako “Jutarnji.hr” saznaje, viši sud je ukinuo presudu koja nije bila pravosnažna, jer ona nije bila dovoljno dobro obrazložena: niži sud nije precizno objasnio zbog čega je najbolji djetetov interes da svakih sedam dana boravi s drugim roditeljem, koji međusobno imaju vrlo loš odnos, te zašto nije najbolje rješenje da živi s jednim roditeljem, uz maksimalno propisane kontakte s onim drugim.

Jutarnji list