Home Zanimljivosti Jedan od glavnih glumaca napustio Lud, zbunjen, normalan

Jedan od glavnih glumaca napustio Lud, zbunjen, normalan

SHARE

Glumac Senad Bašić više se neće pojavljivati u ulozi Faruka u seriji Lud, zbunjen, normalan, piše Dnevni avaz.

Avaz piše da najesen počinje snimanje novih 36 epizoda serije, no u njima neće biti Senada u ulozi Faruka, a Bašić je za bosanskohercegovački list progovorio o razlozima napuštanja serije.

“Prije dvije godine Nova TV je dolazila da naruči 36 epizoda, da bi ih bilo ukupno 300. Onda sam ja tražio od izvršne produkcije da dođe do promjene teksta ugovora za tih novih 36 epizoda, kako bih imao zakonom regulirano 50 godina barem neko od eksploatatorskih prava. Ipak, nije bilo volje da se išta mijena”, tvrdi Bašić.

“Zbog toga što nisu htjeli da se išta mijenja u odnosu na prethodne ugovore donio sam odluku da više ne radim Lud, zbunjen, normalan”, kaže on.

Ipak, svojim kolegama želi sreću u daljnjem radu na seriji.

“Želim autorskoj, glumačkoj, producentskoj, tehničkoj ekipi da s novim epizodama naprave još veći uspjeh nego što je do sada bio”, poručio je.

Od 2007. godine snimljeno je ukupno 11 sezona popularne humoristične serije, a kroz sve sezone ponavljala su se tri glavna lika – Izet Fazlinović, kojeg glumi Mustafa Nadarević, Faruk, odnosno Senad Bašić, te Damir, kojeg igra Moamer Kasumović.

Iako u novoj sezoni neće biti Senada kao Faruka, vraćaju se Šefika i Čombe koje glume Miraj Grbić i Jasna Žalica.