Home Šport Pogledajte kako su igrači Krupe krenuli na suca iz Ljubuškog, nije se...

Pogledajte kako su igrači Krupe krenuli na suca iz Ljubuškog, nije se dao…

SHARE
Proteklo kolo nije bilo lagano za suce u BiH Premier Ligi. Subotnja utakmica trećeg kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između Goražda i Olimpika prekinuta je nakon fizičkog napada na glavnog suca Harisa Poprženovića iz Travnika.

Arbitra je napala osoba H.J. iz Goražda, a Travničaninu je ponuđena liječnička pomoć.

Zbog premlaćivanja suca H.J. pozvan je u prostorije MUP-a Goražde, gdje mu je uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i fizičkog napada na drugu osobu.

Također, osobama G.I. i S.Dž. iz Goražda uručeni su prekršajni nalozi zbog “naročito drskog ponašanja”, priopćeno je iz MUP-a SBŽ-a.

S druge strane, Faktor piše kako nije bilo lako ni sucu Goranu Paradžiku iz Ljubuškog, koji je na stadionu Grbavica, pred oko 3.000 gledatelja sudio utakmicu Željezničar – Krupa.

Njega su u finišu prvog poluvremena opkolili igrači Krupe i žestoko su protestvovali, smatravši da je stoper Želje Bogičević u šesnaestercu igrao rukom. Međutim, sudac iz Ljubuškog nije pokazao na bijelu točku, a Makitan je zbog prigovora zaradio javnu opomenu.