Home Zanimljivosti Fotka iz Hrvatske je hit na Redditu zbog zapanjujućeg razloga

Fotka iz Hrvatske je hit na Redditu zbog zapanjujućeg razloga

SHARE
Osam sati nakon objave nalazi se na petom mjestu najpopularnijih fotki dana.

“Izbrojao sam bar osam slojeva boje u moru s plaže u Hrvatskoj”, napisao je korisnik Reddita Boing333 pored fotografije koja je u svega nekoliko sati postala jedna od najpopularnijih fotki na tom forumu, piše Index.hr.

 

Osam sati nakon objave nalazi se na petom mjestu najpopularnijih fotki dana.

 

 

Jedan od razloga zbog kojeg je fotka sa Zlatnog rata postala popularna jest rasprava koja se ubrzo razvila. Naime, ne vide svi osam boja, neki pišu da ih vide manje, dok drugi tvrde da ih ima barem 12. Jedan korisnik odlučio detaljnije proučiti fotografiju i došao do zapanjujućeg podatka.

 

“Ubacio sam fotku u softver za analizu spektra boja (radim u likovnom odjelu u školi) i prepoznao je 1176 različitih nijansi u moru”, napisao je.

 

“To je nevjerojatno, trebao sam promijeniti naslov onda”, odgovorio mu je Boing333, koji prema ranijim upisima potječe s Floride.

 

Rasprava se na trenutke udaljavala od fotografije pa su se razmjenjivali savjeti za posjet Hrvatskoj.

 

“Čuo sam da je Hrvatska zbilja prelijepa. No mislim da sam čuo da se jedna od bivših jugoslavenski država još muči s minama i da morate paziti kad idete planinariti? Je li to Hrvatska”, pitao je jedan Amerikanac kojem su neki objasnili da su područja s minama jasno obilježena, a drugi odgovorili da vjeruju da je ipak riječ o Bosni i Hercegovini.

 

Neke je zanimalo bi li Boing333 preporučio Hrvatsku kao destinaciju za medeni mjesec.

 

“Plus predivna je, minus prevelika je gužva na popularnim mjestima”, napisao je on.