Home Gospodarstvo Hercegovci odlično zarađuju iznajmljujući vile s bazenima

Hercegovci odlično zarađuju iznajmljujući vile s bazenima

SHARE

Hercegovina je već godinama privlačna stranim turistima, a među njima je sve više onih s dubljim džepom koji žele privatnost, komfor i kvalitet.

Stoga ne čudi što u posljednje vrijeme, pogotovo u Mostaru i okolici, poput Blagaja i Bune, cvjeta iznajmljivanje vila za odmor s bazenom, piše Dnevni avaz.

Tako je, uz porast standardnih smještajnih kapaciteta, soba i apartmana, sve više i onih koji se okreću izgradnji vila ili uz postojeće objekte nadograđuju bazene, ali i druge sadržaje poput igrališta, sauna, dječjih tobogana.

– Sve je više stranih gostiju ili turista treće generacije, kako ih zovemo, koji žele upoznati područje na kojem borave, a faktor privlačnosti za mnoge su upravo kuće s bazenom.

Takvi objekti pružaju gostima potpunu intimu i privatnost, ali i sjajne mogućnosti za aktivan odmor.

Zato je sve više takvih kuća koje se rentaju – kaže za Avaz Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ. 

Dok jedni odmor isključivo provode u takvim objektima, gdje uživaju u miru i tišini, drugi, govori Temim, koriste i blizinu Mostara i okolice za odlazak do Međugorja, Kravice, Počitelja, ali i Hrvatskog primorja.

Trend izgradnje kuća s bazenom ili rekonstrukcija starih kamenih objekata, kako napominje Temim, u Hercegovini je preslikana iz Istre, a oni su to kopirali iz Toscane.

200 eura po danu 

Cijene iznajmljivanja ovise o brojnim faktorima – lokaciji, opremljenosti, površini prostora, okućnici koja je na raspolaganju gostima…

Rezervacije su putem interneta, a neke vile u Blagaju iznajmljuju se i za 200 eura dnevno.

Raduje nas da je taj trend zahvatio i naše područje, ali tu posla ima i za druge instance, jer veliki broj tih objekata nije registriran i prijavljen, kaže Temim.