Home Gospodarstvo Ikea obilježava 75 godina poslovanja s predstavljanjem novog kataloga za iduću godinu

Ikea obilježava 75 godina poslovanja s predstavljanjem novog kataloga za iduću godinu

SHARE

Švedski trgovački lanac Ikea ove godine obilježava 75 godina poslovanja, čemu je dijelom koncepcijski posvećen i novi katalog za 2019., kojemu je to 68. globalni izlazak, a četvrti na hrvatskom tržištu, rekao je u ponedjeljak na predstavljanju kataloga direktor robne kuće Ikea Zagreb Nikolaos Migkianis.

Migkianis, koji je na čelo zagrebačke Ikee došao 1. kolovoza ove godine, na predstavljanju novog kataloga, koji će biti distubuiran od 28. kolovoza do 15. rujna, izvijestio je da je za 2019. tiskan u 190 milijuna kopija, koje će biti distribuirane na 50 tržišta i 37 jezika, uključujući i hrvatski, a stići će na više od 316 tisuća adresa u Zagrebu i okolici.

Ne iznoseći podatke o poslovanju u Hrvatskoj i regiji, Migkianis je napomenuo da prodaja ide očekivano.

Ikea je s poslovanjem počela prije 75 godina, odnosno 1943. kada ju je kao tvrtku registrirao Ingvar Kamprad. Danas ima 419 robnih kuća u gotovo 50 zemalja, u kojima radi ukupno oko 200 tisuća ljudi.

U Zagrebu je Ikeina robna kuća otvorena prije četiri godine, tijekom kojih je njome po podacima iz tvrtke prošlo više od 7 milijuna kupaca, koji su najviše kupovali led žarulje.