Home Crna kronika Nova zapljena droge u Hercegovini, policija našla tri vreće pune maruhuane, krijumčari...

Nova zapljena droge u Hercegovini, policija našla tri vreće pune maruhuane, krijumčari autom bježali policiji

SHARE

Gatačka policija prekjučer je u mjestu Miholjače, u Gacku, pronašla 73 pakovanja marihuane u automobilu „pasat Volkswagen“.

“Policijski službenici su putnički automobil pokušali da zaustave na magistralnom putu M-20, Gacko – Foča, ali nakon što je vozač navedenog automobila ugledao policijsku patrolu, okrenuo je automobil i uputio se prema Gacku. Policijski službenici su napušten putnički automobil pronašli u mjestu Miholjače, općina Gacko. S obzirom na operativna saznanja da se automobil koristi za prevoz opojne droge, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Trebinje su izvršili pretres kojom prilikom su pronađena 73 celofanska pakovanja zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, koja su bila upakovana u tri vreće: dvije jutane i jednu platnenu”, priopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Daljim rasvjetljavanjem događaja, policijski službenici su stekli osnov sumnje da su počinitelji kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ osobe inicijala M. M. (1993) iz Zvornika i V. Č, državljanin Republike Crne Gore, protiv kojih će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon kompletiranja predmeta, piše Moja Hercegovina