Home Crna kronika Razriješen misterij muškarca koji je dobio kaznu jer je nepostojećim Yugom jurio...

Razriješen misterij muškarca koji je dobio kaznu jer je nepostojećim Yugom jurio kroz Ljubuški, pogriješila je Renata

SHARE

Miodrag Šmitran iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške, koji je dobio kaznu za prekoračenje brzine u Ljubuškom iako tamo nije ni boravio, napokon je odahnuo.

Utvrđeno je da su u Policijskoj upravi Ljubuški pogriješili, o čemu svjedoči i dopis Policijske uprave Gradiška upućen redakciji portala Srpskainfo.com.

– Izvršili smo provjere koje su tražene Vašim dopisom, te utvrdili da je predmetna osoba, navedena u Vašem dopisu, dana 27.07.2017. godine, u Policijskoj upravi Gradiška, uredno odjavila registarske tablice navedene u Vašem dopisu, o čemu posjeduje urednu dokumentaciju, te da iste nisu zloupotrebljene – navode u PU Gradiška te objašnjavaju postupanje u vezi sa ovim slučajem.

– U obavljenom razgovoru sa predmetnom osobom, ista je policijskim službenicima PS Gradiška predočila obavještenje o počinjenom prekršaju PU Ljubuški. U tom dopisu navodi se da je predmetna osoba na području PU Ljubuški u mjesecu travnju tekuće godine počinila prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama Županije Zapadnohercegovačke – objašnjavaju u gradiškoj policiji, izvlačeći iz svega jasan zaključak.

– Utvrđeno je došlo do greške u slanju obavještenja od strane PU Ljubuški, jer fotografija sa vozilom i registarskim oznakama koja je poslana ne odgovara vozilu i registarskim oznakama vozila koje je predmetna osoba odjavila u PU Gradiška – navedeno je u odgovoru dostavljenom “Srpskainfo”.

Podsjećamo, Šmitran je 27. srpnja prošle godine rashodovani „Yugo“ registarskih oznaka K69-M-497 odjavio zbog nekorištenja, o čemu posjeduje urednu dokumentaciju Policijske uprave Gradiška, ali je poslije toga na njegovu kućnu adresu, sredinom kolovoza ove godine, stigla kazna za prekoračenje brzine, navodno učinjeno 17. travnja 2018. godine.

U dopisu, osim točnih osobnih podataka ovog Podgradčanina, adrese, datuma, mjesta rođenja i stanovanja, piše da je on upravljajući „Yugom“ registarskih oznaka K69-M-497 dana 17. travnja 2018. godine u 20.58 sati u Ljubuškom, Ulica Antuna Gustava Matoša, počinio prekršaj iz oblasti sigurnosti na putevima.

Prekršaj je, navodeno je u obavještenju koje je potpisao Ivica Čuljak, samostalni inspektor i načelnik Policijske uprave Ljubuški, evidentiran sustavom za nadzor prometa „Renata“. Šmitranu je priprijećeno kaznom od 300 KM, ukoliko se u roku od pet dana ne izjasni da li je vozilom upravljao on ili netko drugi.

Šmitran se javio i redakciji “Srpskainfo” rekavši da je vrlo zadovoljan angažmanom gradiške policije i njihove redakcije, na razrješenju njegovog problema kojim je bio vrlo opterećen.