Home Crna kronika Sirijac nožem izbo Njemicu, pa izjavio kako je to prihvatljivo u njegovoj...

Sirijac nožem izbo Njemicu, pa izjavio kako je to prihvatljivo u njegovoj kulturi

SHARE

Sedamnaestogodišnji sirijski imigrant priznao je da je nožem izbo 24-godišnju Njemicu, tvrdeći kako je ubojstvo nekoga tko ga uvrijedi prihvatljivo u njegovoj kulturi.

Sirijski imigrant Abdullah A. trenutno se nalazi na suđenju u Hanoveru zbog pokušaja ubojstva 24-godišnje Vivien K. krajem ožujka ove godine. Napad se dogodilo nakon što se ona umiješala u sukob njenog brata i rođaka sa ubojicom u lokalnom supermarketu, prenosi Bild.

Imigrant je u napadu koristio nož dužine oštrice od 10 centimetara, što je Vivien nanijelo teške ozljede zbog probijanja vitalnih organa u području abdomena, prenosi tribun

Izbodena Vivien odvezena je u bolnicu gdje joj je odstranjen dio gušterače i slezene, a potom je stavljena u induciranu komu. Danas ima 40 centimetara dugi ožiljak od prsne kosti do dna abdomena.

Vivien se pojavila početkom ovog tjedna na sudu kako bi se suočila sa Sirijcem.

Na suđenju je Sirijac izjavio kako je „uzorni izbjeglica“ te je pročitao pisanu izjavu svog odvjetnika u kojem je stajalo kako „optuženi zna iz vlastite kulture da se sukobi nožem mogu provoditi. Regionalne običaje opisuje na slijedeći način: Ako netko uvrijedi, može biti izboden. U težim slučajevima, ta osoba može biti ubijena.

U izjavi je još stajalo kako njegovo ponašanje nije odraz njegovih vjerskih načela te da ne razumije zašto mora biti u pritvoru. Presuda se očekuje 11. rujna.

Posve je nepoznato što je dotičnog nasilnika toliko uvrijedilo da je „kulturno“ izbo mladu Njemicu.