Home Crna kronika Detalji strašnog sudara u Žitomisliću: Dvije osobe poginule, do nesreće je došlo...

Detalji strašnog sudara u Žitomisliću: Dvije osobe poginule, do nesreće je došlo zbog pretjecanja!

SHARE

Starija suvozačica (70) iz Peugeota poginula je jučer na licu mjesta u stravičnom sudaru kod Počitelja, a nešto kasnije u bolnici je i preminuo vozač automobila koji se sudario s Peugeotom.

Kako se doznaje, teška prometna nesreća se jučer oko podneva dogodila u mjestu Žitomislići, na magistralnom putu M-17 gdje su se sudarila dva vozila.

Na licu mjesta je preminula F. O. (70) iz Sarajeva.

Ona se nalazila na zadnjem sjedalu u vozilu Peugeot, kojim je upravljala N. P. (49) i koja se, pod neutvrđenim okolnostima, sudarila s automobilom Caddy, kojim je upravljao M. T. (52) iz Mostara i koji je nedugo nakon nesreće, uprkos naporima liječnika, podlegao u Županijskoj bolnici “Dr. Safet Mujić” Mostar.

Vozačica Peugeota je zadobila teške tjelesne povrede i hospitalizirana je u KB “Dr. Safet Mujić”, dok je njen maloljetni sin prevezen u SKB Mostar.

U sudaru je sudjelovalo još jedno vozilo, ali je vozač tog vozila prošao bez ozljeda.

Prema prvim izjavama, do sudara je došlo zbog pretjecanja, no nije priopćeno koje je vozilo pretjecalo.

– Postoje indicije da je bilo u pitanju preticanje. Fiksirani su tragovi, izvršena mjerenja, bit će urađeno vještačenje ispravnosti tehničkih vozila. Također je naređeno da se vještači krv radi utvrđivanja prisustva alkohola kod vozača. Nakon prometnog vještačenja će se znati šta je bio uzrok nesreće – kazao je za Faktor dežurni tužitelj Sanel Pajević.