Home Šport MAMIĆEVCI PRED BANKROTOM?

MAMIĆEVCI PRED BANKROTOM?

SHARE

Trgovački sud u Osijeku pozvao je vjerovnike “Bad Blue Boys Fan kluba”, udruge nogometnih “navijača” zagrebačkog Dinama koja je bliska upravi kluba i nepravomoćno osuđenom kriminalcu i bjeguncu Zdravku Mamiću, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka nad tom udrugom s utvrđenim dugom od nešto više od 26.000 kuna, javlja Zagreb.info.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘U roku od 15 dana moraju predaju popis imovine i obveze dužnika’

Spomenuti portal, nadalje, ističe kako se u sudskom oglasu pozivaju zastupnici BBB Fan Kluba Blaž Međugorac Tomislav Tomljenović da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveze dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici BBB Fan Kluba u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka…

Više ne žele davati nikakav novac ‘BBB Fan klubu’

Inače, prostorije “Bad Blue Boys Fan Kluba” nalaze se ispod sjeverne tribine, a prema pričama u zagrebačkim navijačkim krugovima, klub im više ne želi davati nikakav novac…

Goran Stanzl/PIXSELLFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bad Blue Boys Fan Klub je u registar udruga upisan u travnju 2014., kao predsjednik navodi se Tomislav Tomljenović, a kao tajnik Blaž Međugorac iako je on još početkom 2016. podnio ostavku.

Dobili više od 960.000 kuna donacija

Isticalo se i da je BBB Fan Klub u godinu dana od osnivanja dobio više od 960.000 kuna donacija trgovačkih društava i ostalih pravnih osoba, dok je istodobno Torcida, klub navijača splitskog Hajduka, dobila jedanaest puta manje, oko 87.000 kuna, uspoređuje Zagreb.info.

Vrijedi spomenuti kako je BBB Fan Klub frakcija “navijača” Dinama koja se u javnosti spominjala zbog sukoba s “antimamićevcima” koji su kulminirali ”sačekušom”, pucnjavom i ranjavanjem dvojice navijača u zagrebačkoj Dubravi u jesen 2014. godine.