Home Život Martina kao inspiracija svima onima koji se bore s opakim bolestima

Martina kao inspiracija svima onima koji se bore s opakim bolestima

SHARE

Poznata kolumnistica i pjesnikinja iz Ljubuškog, Martina Mlinarević Sopta, na svom profilu na Facebooku prije godinu dana objavila je tužnu vijest kako je oboljela od raka dojke.

Nakon što je prošlo godinu dana, sa svojim je obožavateljima koji su pratili svaku njenu objavu dok se suočavala s opakom bolešću, podijelila i da ga je uspjela preboljeti prenosi RTL.

Njen vam status prenosimo u cijelosti:

Godina prođe, život ne dam nikad. Zatvoren krug započet na ove datume prošlog ljeta u vrućinama anadolskim, završen istim datumima na istom mjestu zagrljajima ovog ljeta. Sumirati proteklih 365 dana ne bi znali ni mnogo vještiji sa slovima od mene. Kalvarija života, ljepota disanja, najtamnije dno pakla, veličanstveno čudo postojanja, razarajući potresi, rađanje iznova, jeza prezira, snaga stajanja uz sebe samoga, fascikla krcata medicinskom dokumentacijom, glava uzdignuta, izdržati, izdržala. Svima koji su bili blizu, neizrecivo hvala. Pa i samo čitanjem. Koje nikad nije bilo samo čitanje nego zavoj preko svih sranja. I vjerovanjem. U mene, bezuvjetno. U Kaštelana. „Ja sam tvrđava s jedinom zastavom srca. Ja sam tvrđava koja se ne predaje. Ne predaju se mrtvi oslobođeni svojih čula. Ne predaju se munje u brzom letu. Ne predaju se živi sa draguljima očiju. Utvrde se predaju, ali ne ove od sna. Ja sam tvrđava sa jedinom zastavom srca.