Home Kultura U Knjižnici Ljubuški otvorena izložba „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“

U Knjižnici Ljubuški otvorena izložba „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“

SHARE

U organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, odjela Knjižnice Ljubuški, sinoć je u prostorijama knjižnice, u nazočnosti velikog broja zaljubljenika u umjetnost, upriličeno svečano otvaranje tradicionalne skupne izložbe slika ljubuških slikara pod nazivom „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“.

U ime organizatora nazočne je srdačno pozdravio Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

„Knjižnica Ljubuški, izuzev redovitih svakodnevnih aktivnosti i rada s korisnicima usluga knjižnice, kontinuirano nastoji oplemenjivati kulturno-društveni život na prostoru općine Ljubuški, upriličavanjem brojnih raznovrsnih kulturnih programa, za sve kategorije društva. U tom kontekstu upriličena je i večerašnja skupna izložba slika ljubuških slikara. Neopisivo nam je drago što je 30 ljubuških slikara svekolikoj ljubuškoj javnosti prezentiralo svoje radove rađene u različitim slikarskim tehnikama. Svi posjetitelji knjižnice u razdoblju od 30. kolovoza do 7. rujna, bit će u prigodi vidjeti raznolikost u obradi pojedinih slikarskih tema, različite stilove i načine crtanja, nešto što ih izdvaja od drugih i po čemu postaju prepoznatljivi“, istaknuo je Vizentaner.

Izložbeni postav predstavio je prof. Jure Paponja.

„Ovoj izložbi nije svrha da se slike međusobno natječu, glavni cilj joj je pokazati koliko u malom Ljubuškom ima ljubitelja ovog plemenitog poziva, a naročito onih koji se njime bave isključivo iz ljubavi i kako ih sve skupa to uzvišeno djelovanje ljudskog tijela i duha potiče da svakodnevno rade ono što hrani dušu i daruje istinsko zadovoljstvo. Ova izložba već polako prelazi u tradiciju i s pravom se nadamo da će svatko od sudionika ovog lijepog događaja nastaviti provoditi sate i sate marljivog rada kako bi nova likovna djela i dogodine mogla uveseliti ljubušku javnost“, među ostalim istaknuo je Paponja.

Izložbu je otvorila Ivana Barišić, predsjednica HKD Napredak, podružnica Ljubuški, dok je pak program svečanog otvaranja izložbe glazbom obogatio Toni Petrović, učenik Glazbene škole Ljubuški.

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje kao predsjednica HKD Napretka, društva koje više od sto godina njeguje kulturu i umjetnost. Čestitam svima koji su večeras predstavili svoje radova. Svaka ova slika priča jednu priču, a tu priču znaju njeni autori. To su samozatajni vrijedni umjetnici koji su tu u Ljubuškom i koji Ljubuškom daruju svoja umjetnička djela. Čestitam i organizatorima i želim im još puno ovakvih ljubavlju obojenih aktivnosti“, kazala je Ivana Barišić te proglasila izložbu otvorenom.

Svoje slike predstavili su slikari: Zlatan Lukenda, Tamara Grbavac, Damir Čotić, Željko Boto, Nikica Sabljić, Drago Vukšić, Nikolina Jakiša, Jure Paponja, Ivana Pavlović, Slađana Milićević, Božana Bošnjak, Ivan Herceg, Tanja Medić, Branka Gašpar, Dragica Primorac, Ruža Vranješ, Jasminka Osmić, Valentina Huljev Čolina, Zdravko Rogić, Franjo Skoko, Danijela Mihaljević – Lela, Mladen Hrstić – Bobo, Hasan Kadragić, Tomislav Dugandžić, Petar Iličić, Radoslav Bošnjak, Ružica Bošnjak, Nada Jakičević, Simona Barišić i Mirko Prskalo.

Gepostet von Ljubuški portal am Donnerstag, 30. August 2018