Home Politika Čović u Vukovaru: Treba izgraditi društvo u kojem Hrvati neće imati razloga...

Čović u Vukovaru: Treba izgraditi društvo u kojem Hrvati neće imati razloga odlaziti

SHARE

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u subotu se u Vukovaru u odvojenim sastancima susreo sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

Čović je upoznao sugovornike sa stanjem u BiH, posebno kada je u pitanju pozicija hrvatskog naroda, a istaknuto je kako su Hrvati jedan narod, baština i izvorište su im zajednički, te se veze i dalje moraju jačati.

Kazao je i kako se BiH mora organizirati po mjeri svih naroda; Hrvati, kaonajmalobrojniji narod i danas se moraju boriti za svoje mjesto koje im pripada.

Čović je rekao da je potrebno u što skorije vrijeme izgraditi društvo u kojem nitko od Hrvata neće imati razloga odlaziti iz BiH, te da im kroz legitimne predstavnike u vlasti budu zaštićena prava.

Osvrnuo se i na jučerašnje potpisivanje Ugovora o projektima i programima od interesa za Hrvate u BiH, a koje financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te još jednom iskazao zahvalnost za svu podršku koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima Bosne i Hercegovine.

Nakon sastanaka, Čović, Galić i Penava položili su zajednički vijenac te upalili svijeće na Memorijalnom groblju Domovinskog rata u Vukovaru, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.