Home Zanimljivosti Djevojka pristala da glumi mladu na simuliranom vjenčanju pa zažalila

Djevojka pristala da glumi mladu na simuliranom vjenčanju pa zažalila

SHARE

21-godišnjakinja iz Hong Konga je ispričala kako se na prevaru udala za potpunog stranca. Sve se dogodilo kad je učestvovala u, kako je mislila, lažnom vjenčanju, piše BBC.

Rekli su joj da bi trebala glumiti mladu na simuliranom vjenčanju, kao dio njenog obrazovanja za karijeru planera vjenčanja. No, tokom ceremonije su ona i muškarac koji je “glumio mladoženju” potpisali pravi dokument o braku.

Shvatila je da je vjenčanje pravo tek nakon što se vratila u Hong Kong, gdje je potražila pravnu pomoć. Lokalna policija joj nije mogla pomoći jer nisu imali dovoljno dokaza da je riječ o kriminalnoj radnji, pa se obratila Federaciji sindikata u Hong Kongu.

“To je novi oblik bračne prevare”, rekao je za BBC direktor odjela za prava i dobrobiti pri tom sindikatu, Tong Kamgyiu.

“Razočarana sam, ne mogu vjerovati da se takvo nešto događa i u modernom Hong Kongu”, rekla je prevarena žena.
Ona je još u maju na Facebooku vidjela oglas za stipendiju za obrazovanje za make-up umjetnicu. Nakon što se prijavila, ta ju je firma uvjerila da su ju premjestili na obrazovanje za planericu vjenčanja. Nakon sedam dana besplatnih lekcija za tu karijeru u Hong Kongu, rekli su joj da mora učestvovati u lažnom vjenčanju u kineskoj provinciji Fuzhou kako bi prošla kurs.
U julu je potpisala dokument, a rekli su joj da će taj brak nakon svega biti nevažeći. Kad se vratila u Hong Kong, prijatelji su joj rekli da je sigurno prevarena.

Ova je 21-godišnjakinja i dalje udata, a vjerovatno će morati zatražiti papire za razvod. Još se ne zna ko je muškarac za kojeg se udala na prevaru, te je li on nakon tog braka ušao u Hong Kong.

21-godišnjakinja je iskorištena i prevarena jer nije znala ništa o okolnostima. Njen je najveći gubitak to što sada ima potvrdu o braku, što joj je prouzrokovalo psihičke smetnje.

Svake godine policija u Hong Kongu zabilježi prosječno 1.000 slučajeva ovakvih prevara i brakova, a sve zbog prelaska granice. Naime, kineski državljani koji su u braku s partnerom iz Hong Konga, mogu se prijaviti za boravište u tom gradu, prenosi Jutarnji.hr