Home Društvo Kilometarske kolone na granici Hrvatske i Slovenije, čeka se satima

Kilometarske kolone na granici Hrvatske i Slovenije, čeka se satima

SHARE

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i danas se čeka, najviše na prijelazu Macelj/Gruškovje, gdje su jutros vozači osobnih automobila na ulazak u Sloveniju prema podacima prometno-informacijskog centra za državne ceste zbog sustavnih kontrola čekali dva i pol sata, dok je vrijeme čekanja na prijelazima u Istri bilo za pola sata kraće.

Kako prenose slovenski mediji, pred graničnim prijelazom Kaštel/Dragonja na hrvatskoj je strani bila kolona vozila dugačka osam kilometara, a velika kolona nastala je i na slovenskoj strani pred graničnim prijelazom Macelj/Gruškovje, gdje će tek sljedeće turističke sezone biti u cijelosti dovršena autocesta sve do samog prijelaza, prenosi Index.hr.

Turistički val prvog dana rujna dovodi do gužvi i zastoja na obilaznici oko Ljubljane i na tzv. Gotrenjskoj autocesti u smjeru Austrije.

Pred tunelom Karavanke koji se povremeno zatvara zbog pojačanih kontrola na austrijskoj strani kolona vozila duga je sedam kilometara, a nešto manja kolona je i na cesti Tržič-Podljubelj budući da na austrijskoj strani zatvaraju granični prijelaz, tunel Podljubelj-Loibl.