Home Šport Miljenik žena ispričao kako mu je mafija ubila oca

Miljenik žena ispričao kako mu je mafija ubila oca

SHARE

Marco Borriello je nedavno gostovao u jednoj TV-emisiji, u kojoj je i pomalo flertovao s voditeljicom, a ispričao i onu tamniju stranu njegove životne priče

Od ove sezone Borriello će igrati na Iblizi, u dresu španskog trećeligaša.

Svakom tko iole prati talijanski fudbal u posljednjih 10 – 15 godina nije potrebno posebno predstavljati Marca Borriella, osobu koja možda i najbolje među nogometašima opisuje talijanski mentalitet.

Borriello je nedavno gostovao u jednoj TV-emisiji, u kojoj je i pomalo flertovao s voditeljicom, ispričao i onu tamniju stranu njegove životne priče.

– Mog oca ubila je mafija kad sam imao deset godina. Posudio je novac jednom čovjeku iz Casalesi klana i taj tip mu nije htio vratiti novac kad ga je moj otac tražio nazad. Bio je to Pasquale Centore, bivši gradonačelnik Casertana – drhtavim glasom je prepričavao mišljenik žena među talijanskim nogometašima.

– Moja majka odgojila je dva brata i mene, moja majka Margherita… Nogomet me spasio, nogomet mi je pomogao da se lakše nosim sa smrti oca, zbog ove sam igre dobio odlučnost da se izborim za nešto važno u životu – s knedlom u grlu pričao Marco.

Osjetljiv na majku, reći će kasnije kako mu je ona usadila džentlmenski odnos prema nježnijem spolu zbog čega u tim vodama vješto “pliva”.

Zastaje i usporava govor kada je riječ o majci i jedva sastavlja novu rečenicu. Odrastanje na siromašnom jugu Italije ostavlja broje ožiljke.

– Živjeli smo u San Giovanni Teducciju, tamo je bila najveća koncentracija gangstera… Mada, nije to bilo odrastanje kao u džungli, ali nije baš ni bilo kao u Disneylandu – ispričao je Borriello, koji je od ove sezone igrati na Ibizi ,u dresu španskog trećeligaša, piše Faktor.ba