Home Crna kronika NA METI CURICE IZ BIH: Mirko je od djevojčica tražio da mu...

NA METI CURICE IZ BIH: Mirko je od djevojčica tražio da mu šalju svoje eksplicitne fotografije, pa ih je distribuirao

SHARE

Mirko G. (59) iz Bosanske Gradiše kojeg su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS uhitili u ovoj općini u akciji kodnog naziva “Inverzija”, a zbog sumnje da je počinio kaznena djela iz oblasti dječije pornografije, pušten je na slobodu, saznaje Faktor.

Ova akcija trajala je od veljače ove godine, a bit će nastavljena i u narednom periodu, kako bi bila prikupljena sva dokumentacija i podnesen izvještaj nadležnom Okružnom javnom tužuteljstvu Banja Luka protiv osumnjičenog.

On se, kako se saznaje iz istrage, za sada tereti za proizvodnju ali i za distribuciju eksplicitnih fotografija djevojčica.

– Tražio je da mu šalju svoje fotografije, koje je dalje distribuirao. U pitanju su fotografije djevojčica od 13 do 16 godina iz BiH i zemalja regije – potvrdio nam je izvor iz istrage.

Policija je pretresla njegovu kuću, pomoćne prostorije i automobil, a izuzeti su, između ostalog, laptop osumnjičenog, mobilni telefon i sim kartice, usb stik i drugo, a koji će poslužiti kao dokazni materijal u daljem postupku.