Home Crna kronika Nakon akcije SIPA-e u Hercegovini: Zatražen pritvor za Antu Tomasa

Nakon akcije SIPA-e u Hercegovini: Zatražen pritvor za Antu Tomasa

SHARE

Tužiteljstvo je predložilo određivanje mjere pritvora za Antu Tomasa, rođenog 1959. godine u Drinovcima, Grude, koji je osumnjičen kao organizator kriminalne skupine koja se bavila krijumčarenjem i prodajom opojne droge heroin.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je, zajedno sa drugim osobama, u okviru organizirane kriminalne skupine, vršio krijumčarenje, prijevoz, skrivanje i dalju distribuciju većih količina opojne droge heroin, koja je krijumčarena na području BiH i R Hrvatske.

Također, sumnjiči se i za kontinuirano snabdijevanje opojnom drogom heroin, ilegalnog narko-tržišta na području Mostara i Hercegovine.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. točke a), b), c) i d), odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovo počiniti kazneno djelo ili završiti započeto, kao i općih okolnosti izvršenja kaznenog djela, u kojima bi puštanje osumnjičenog na slobodu izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a tužiteljstvo nastavlja intenzivnu istragu protiv svih osumnjičenih osoba u ovom predmetu, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.