Home Život Nakon 125 godina provedenih u prosvjeti: Tri učiteljice iz Vrgorca otišle u...

Nakon 125 godina provedenih u prosvjeti: Tri učiteljice iz Vrgorca otišle u mirovinu

SHARE

Prošlog tjedna je bilo vrlo emotivno na sjednici Učiteljskog vijeća Osnovne škole “Vrgorac”. Od kolegica i kolega oprostile su se čak tri djelatnice koje odlaze u zasluženu mirovinu.

Učiteljice razredne nastave Katica Barbir i Jelka Martinović te profesorica hrvatskog jezika Jasna Sušac napuštaju svoje učionice nakon ukupno 125 godina provedenih u prosvjeti!

Uz matičnu školu u Vrgorcu gotovo da ne postoji područna škola u Vrgorskoj krajini gdje ove tri cijenjene prosvjetne djelatnice nisu radile.

Iza njih su deseci tisuća učenika, stotinu tisuća školskih sati, brojni razredi i nebrojene nastavne jedinice, ispiti i izleti. Uz višedesetljetni rad u školi gradile su i svoje obitelji i odgajale svoju djecu, bile su u pravom smislu žene, majke, kraljice i učiteljice, piše portal Vrgoračke novine.

Ravnatelj škole Krešimir Kuran se od kolegica oprostio biranim riječima, a i one same su se poželjele obratiti svojim kolegicama i kolegama s kojima su provele, kako su i same rekle, vrlo lijepe godine svoga života.

“Učiteljicama Barbir, Martinović i Sušac želimo sve najbolje u mirovini, sa željom da je provedu radeći ono što najviše vole, u krugu svojih obitelji i prijatelja. Sretno!”, navodi se u tekstu Vrgoračkih novina