Home Društvo POČELA ŠKOLSKA GODINA: MUP ŽZH poziva vozače na oprez

POČELA ŠKOLSKA GODINA: MUP ŽZH poziva vozače na oprez

SHARE

Uprava policije, MUP-a ŽZ povodom početka nove školske godine u Županiji Zapadnohercegovačkoj , kako bi podigla stanje sigurnosti prometa na višu razinu na prometnicama u blizini škola, štiteći najmlađu populaciju u prometu zavodi Županijsku prometno-preventivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom “DJECA SIGURNA U PROMETU”.

Ova akcija ima prvenstveno za cilj da preventivnim djelovanjem na sudionike u prometu doprinese što sigurnijem odvijanju prometa.

U vrijeme trajanja akcije bit će uočljiva prisutnost policijskih službenika u blizini škola i dionica ceste gdje se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta.

Također, policijski službenici svih PU održat će predavanja u školama na području ŽZH, svim učenicima prvih razreda, tom prilikom upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i educirat ih o osnovnim pravilima ponašanja u prometu koje trebaju poštivati.

Koristimo priliku da apeloiramo na vozače motornih vozila da poštuju prometne znakove posebice pješačke prelaze koje koriste djeca kao najranjivija skupina sudionika u prometu.