Home Crna kronika POSTAVLJEN EKSPLOZIV POD AUTO U MOSTARU: Vlasnik Pola Karačić kaže: Još smo...

POSTAVLJEN EKSPLOZIV POD AUTO U MOSTARU: Vlasnik Pola Karačić kaže: Još smo u šoku, mislili smo da je zemljotres ili grom

SHARE

Završen je očevid na mjestu eksplozije koja je noćas odjeknula ispod automobila u mostarskom naselju Rodoč, a još nije poznato o kakvoj napravi je riječ, piše Faktor.ba.

Snažna eksplozija uznemirila je stanovnike ovog naselja, a kako se saznaje na mjestu događaja, nepoznata naprava bila je podmetnuta pod “mercedes”, čiji je vlasnik D. Gubeljić, a oštećenja su nastala i na “polu” u vlasništvu V. Karačić.

Građani su policiji slučaj prijavili u 1.40 minuta.

Ozlijeđenih, nije bilo, ali su od jake detonacije porazbijana stakla u stubištu zgrade, kao i na dva prozora na stanu u prizemlju zgrade, koji pripada obitelji Karačić.

Suprugu vlasnika automobila V. Karačića, još vidno uplašenu i uznemirenu, zatekli su novinari Faktora dok je čistila ostatke polomljenog stakla. Pored oštećenog vozila zatekli su i njegovog vlasnika, koji je kazao da još nije došao sebi od pretrpljenog straha.

Pokazuje na pričinjenu štetu na vozilu: branik, žmigavci i farovi vise. Vozilo je bilo parkirano tačno ispod prozora stana, pored “mercedesa”.

– Još ne mogu da dođem sebi od šoka. Sreća pa su nam bile spuštene roletne i prozor zatvoren. Pet minuta nakon detonacije nismo znali šta se događa, otišli smo u dnevni boravak misleći da je zemljotres. Vidim sve stoji, ne trese se, pomislih možda je grom. Tek kada sam se vratio u sobu čujem glasove ispod prozora. Tada smo shvatili o čemu se radi- govori Karačić, dodavši da nema komentara na sve što se desilo.

Vlasnik “mercedesa” nije bio raspoložen za razgovor, tek je kratko prokomentirao da ne zna što mu se ovo dogodilo. Na vozilu je nastala veća materijalna šteta, uništen je prednji dio te motor vozila.

Tužiteljica koja rukovodi istragom je kazala da će tek nakon vještačenja biti poznato o kakvoj napravi je riječ.

– Izuzeti su tragovi da se utvrdi o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, a prema informacijama sa lica mjesta eksplozivna naprava je bila postavljena pod vozilo – rekla je tužiteljica.

Susjedi sa kojima su novinari Faktora razgovarali nisu ništa mogli reći, jer, kako kažu, nitko ništa nije čuo niti vidio.

Počiniteljima ovog kaznenog djela na ruku je išlo i vrijeme, jer su zbog kiše koja je padala, mostarske ulice bile puste.