Home Društvo U Širokom Brijegu djeca jutros došla u školu, pa saznala kako nemaju...

U Širokom Brijegu djeca jutros došla u školu, pa saznala kako nemaju učitelja!

SHARE

Danas je započela nastava u novoj školskoj 2018./2019. godini za većinu učenike osnovnih i srednjih škola sa područja ZHŽ.

Početak nove školske godine u Širokog Brijega donio je i neke probleme koji će se, kako doznaje portal Širokibrijeg.info uskoro i riješiti, kao na primjer da su jutros djeca došla u Prvu osnovnu školu, a nisu imali svoga učitelja jer još nije završen natječaj za prijam novih djelatnika, a koji bi kako kako je rečeno ovom portalu, trebao biti završen danas, i već od sutra (utorak) ti učenici bi mogli dobiti svoga učitelja.

Istoga dana, tj. u utorak, 4. rujna, s početkom u 13 sati učenici Mala škola (kod Silosa) koja se trenutno obnavlja, započeti će i nastaviti svoje školovanje u Prvoj osnovnoj školi u Klancu, gdje će biti do završetka radova u Maloj školi.

Napomenimo kako je ove godine 121 prvašić u Prvoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, što je 10 više nego prošle godine. Dok je broj gimnazijalaca pao za preko 100, što je definitivno šokantan podatak pada upisanih u ovoj školskoj godini!

Mnoge male škole u okolnim mjestima drastično su izgubile učenike. Dok se u nekim školama upisuje po dvoje, troje, negdje čak i po jedno. Iskreno nemamo informacije da li je koja škola zatvorena zbog nedostatka učenika, a ministarstvo još ne izlazi sa tim informacijama što isto postavlja brojne sumnje, no međutim imamo informaciju kako je recimo na primjer ukinuta autobusna linija od mjesta Uzarići koja prolazi preko Mostarskog blata pa sve do Mostara iz razloga jer nema dovoljno učenika da bi im se isplatila ta relacija vožnja, mjesta gdje je boravilo oko 5.000 stanovnika.