Home Društvo “Zaboravljeni branitelji” nakon sastanka u Ljubuškom poručili: Posjećivat će predizborne skupove svih...

“Zaboravljeni branitelji” nakon sastanka u Ljubuškom poručili: Posjećivat će predizborne skupove svih stranaka

SHARE
Uz prisustvo bivših boraca i članova iz Ljubuškog, Čapljine, Gruda, Jablanice i Posušja, sastanak je potrajao do dugo u noć, a odlučeno je da će ova udruga nastaviti se boriti za ostvarivanje svojih prava i ranije zacrtanih ciljeva.

Na sastanku su odabrani predstavnici za današnji odlazak u Sarajevo i dalje usuglašavanje zahtjeva i planova za naredno djelovanje s predstavnicima Armije BiH, a planiran je odlazak i u Parlament Federacije BiH.

Foto: R. D./Klix.ba

Foto: R. D./Klix.ba

Zanimljivo je kako su Zaboravljeni branitelji odlučili da će u narednom razdoblju posjećivati sve predizborne stranačke skupove i ostale aktivnosti koje stranke planiraju.

Kazali su da posljednji put pozivaju odgovorne da prestanu opstruirati donošenje zakona o pravima boraca, te kazali kako trenutnim ponašanjem tjeraju borce da pravdu ponovo potraže na ulicama.

Foto: R. D./Klix.ba

Foto: R. D./Klix.ba

Podsjećamo, zakon o pravima boraca usvojen je s različitim sadržajem u oba doma Parlamenta Federacije BiH, a sastanci Komisije za njegovo usuglašavanje nisu doveli do zadovoljavajućeg teksta i sve je vraćeno na početak, piše Klix.ba