Home Društvo Dino Rađa: ‘Nemam potrebu nikome dokazivati svoje hrvatstvo, ali nemam potrebu ni...

Dino Rađa: ‘Nemam potrebu nikome dokazivati svoje hrvatstvo, ali nemam potrebu ni vikati “za dom spremni”’

SHARE
Zagreb, 14.10.2015 - U prostorijama Hrvazskog košarkaškog saveza Ivan Šuker, (predsjednik HKS-a) predstavio je novi struèni savjet sastavljem od legendi hrvatske košarke: Danijel Jusup, Slaven Rimac, Dino Raða (na fotografiji), Aleksandar Petroviæ i Stojko Vrankoviæ. foto HINA /Zvonimir KUHTIÆ/ kz

Dino Rađa će u petak biti uvršten u Košarkašku kuću slavnih.

“Kad su mi to iz Fibe javili, rasplakao sam se. A i kada god se toga sjetim, krenu mi suze na oči. Malo je tko svjestan koliko to jednom košarkašu znači, a meni je to nagrada za životno djelo, dokaz da me neki ljudi iz svijeta košarke cijene i više no što ja mislim o sebi. Znam koliko sam napravio i da sam to napravio krvavim radom, no emotivno mi je bilo da to cijene i neki od najvećih košarkaških autoriteta”, rekao je u razgovoru za Večernji list.

No, progovorio je o još jednoj temi – nastupu s Neleom Karajlićem, nekadašnjim pristašom Miloševićevog velikosrpskog režima.

“Ne pada mi na pamet o tome govoriti. Dosta mi je rata”, ističe.

A Rađa je bio i na Titovu grobu.

“Nemam potrebu to objašnjavati. Bio sam na Titovu grobu, baš kao što sam bio i na Ovčari, u vukovarskoj bolnici, u Bleiburgu, Jasenovcu, Dachauu, Auschwitzu… Puno toga me zanima, pa tako i povijest, bio sam i na poljima smrti u Kambodži, u KGB-ovu zatvoru u Vilniusu…”, kaže on.

“Nemam potrebu nikome dokazivati svoje hrvatstvo, pričati o nekim djelima o kojima se malo zna, ali nemam potrebu ni vikati “za dom spremni”, zaljučio je.