Home Zanimljivosti Ne prestaje zaluđenost Kolindom Grabar Kitarović: “Zar ovo nije najbolja predsjednica, pogledajte...

Ne prestaje zaluđenost Kolindom Grabar Kitarović: “Zar ovo nije najbolja predsjednica, pogledajte kako pjeva s vojskom, a i svog sina bi poduprla da je gay”

SHARE

Nakon nedavno Svjetskog prvenstva u nogometu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dospjela je u žižu mnogih svjetskih medija koji su o njoj pisali hvalospjeve, a nastale su i brojni videozapisi o njoj.

“Zar nije ovo najbolja predsjednica?”, stoji u opisu videa objavljenog na Youtubeu čiji je naslov “Hrvatska predsjednica pjeva s vojskom”.

Ovo samo pokazuje kako su mediji diljem svijeta, ali i razni blogovi i Facebook stranice i dalje zadivljeni, mogli bismo reći i opčinjeni hrvatskom predsjednicom. Kažu da je lijepa, pravedna, poštena, snalažljiva. Sve sami superlativi, međutim ne navode se izvori tim tvrdnjama.

Podsjetimo, Kolinda je za vrijeme Svjetskog prvenstva postigla toliku međunarodnu slavu da su joj mnogi počeli pripisivati i ono što nije učinila, pa je tako nastala prava poplava lažnih vijesti o njoj koje su se na inozemnim društvenim stranicama širile poput virusa.

“Prodala je predsjednički avion, kao i 35 mercedesa koje su vozili ministri i drugi državni službenici. Novac od prodaje vratila je u proračun, svoju plaću i plaće ministara smanjila je za pola, a za 60 posto plaće u diplomatskim i konzularnim predstavništvima. Zato je povećala najnižu plaću u privatnom sektoru. Ona govori sedam jezika i vjeruje da nije iznad bilo koga drugoga. Svi bi je političari trebali uzeti kao primjer”, napisala je tako nedavno Birgit Fabian na Facebooku. Birgit Fabian pak je bila samojedna je od stotina i tisuća onih koji su nedavno u Njemačkoj, Austriji, Italiji i drugim zemljama podijelili fotografiju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s popisom njezinih navodnih uspjeha.

U Italiji se popis predsjedničinih lažnih zasluga dopunio isplatama bonusa za svako novorođeno dijete. Tamo tu objavu šire portali i Facebook stranice vladajuće Lege i Pokreta 5 zvjezdica, prenio je novinar i fotograf iz Milana Darko Labor.

Mediji su već pisali kako je jedna od najsmješnijih lažnih tvrdnji ona kako je hrvatska predsjednica vozila autobus s vatrenima. Taj status se podijelio na desetke tisuća puta, od Afrike, Australije…

Na YouTubeu su se svojedobno pojavljivala i videa u kojima se navodi “10 zanimljivih činjenica o Kolindi”. Pa je tako činjenica broj jedan: Ona je najslađa predsjednica na svijetu. Zatim navode da je Kolinda za pobačaj, te da je njena kćer vrlo zgodna. Jedna od većih bedastoća na tom videu je da je naša predsjednica najmoćnija žena na svijetu?! Kao jedna od činjenica se navodi i ona da bi svog sina poduprla u životu ako bi joj rekao da je gay…