Home Društvo (VIDEO) Širokobriježani se žale da ih Arapi provociraju: Pogledajte snimku klanjanja namaza...

(VIDEO) Širokobriježani se žale da ih Arapi provociraju: Pogledajte snimku klanjanja namaza pored ceste

SHARE

Široki Brijeg kao mirni katolički gradić sve češće je meta provokacije skupine Arapa koji prakticiraju vjerske obrede na otvorenom, piše portal Vrisak.info koji dodaje kako posljednjih dana primaju poruke čitatelja o sve intezivnijoj pojavi provokacija na području Širokog Brijega.

Prekjučer je jedna skupina Arapa na Privalju izvršila muslimanski obred molitve – klanjanje namaza – ni manje ni više nego na proširenju uz cestu.

Iako nije nužno da se namaz obavlja u bogomolji, ali postoje neki okviri, mora se pronaći prihvatljivo mjesto, koje ispunjava kriterije za namaz, a to svakako nije parking uz cestu ili slične lokacije, navodi portal Vrisak.info

Širokobriješki portal Širokibrijeg.info je objavio pismo čitatelja koji je objavio ovaj videozapis, a koji im se požalio kako ovo nije prvi slučaj prakticiranja vjere na otvorenom.

“Poštovani, znam kako ćete ovo objaviti i skrenuti pozornost na sve češću pojavu u našem gradu, pa vam ovim putem dostavljam dvije slike i jedan video iz Širokog Brijega kojeg sam zabilježio danas na Privalju” – započinje priču ovaj čitatelj (podaci poznati uredništvu Širokibrijeg.info portala) koji je skoro pa navikao na ove scene, ali ne u ovoj našoj sredini kojih je sve više.

“Slike koje vam dostavljam ustupio mi je prijatelj koji je danas u Širokom Brijegu pred svojom kućom ugledao jednu osobu kako stoji na nekom ručniku, a što mi je u šali rekao kako je prvo pomislio na Aladina, te ga je uslikao mobitelom, a nakon nekoliko sekundi se iznendio kada je ugledao da taj čovjek kreće u čučeći položaj i počinje moliti, zapravo vršiti obred klanjanja. Samo se zbunjeno okrenuo i vrata za sobom zatvorio. Nakon nekoliko minuta kroz prozor je ugledao tu osobu kako savija taj ručnika ili šta već, stavlja u vozilo te napušta mjesto.

Uskoro nakon toga slična situacija se i meni dešava gdje prolazeći svojim vozilo preko Privalja uočavam pet osoba kako stoje na nekom tepihu pokraj auta, a taj tepih je bio cirka 20 kvadrata i također vrše obred klanjanja. Slučajnost ili ne, provokacije ili normalna pojava u našem Širokom Brijegu ne znam odgovoriti, ali svjestan sam kako je ovo sve češća pojava na našim ulicama”, završava naš čitatelj.