Home Crna kronika DETALJI PUCNJAVE U MOSTARU Policajac kojeg su upucali kriminalci prije sedam dana...

DETALJI PUCNJAVE U MOSTARU Policajac kojeg su upucali kriminalci prije sedam dana primljen na posao, bivši je nogometaš Veleža

SHARE

U pucnjavi koja se noćas, dva sata poslije ponoći, dogodila u mostarskom naselju “Dolina sunca”, ranjen je mladi policajac Đenan Hubana (25), saznaje Faktor.

On je u vatrenom okršaju s kriminalcima, za kojima se još traga, zadobio teže ozljede lakatnog zgloba, a kako se saznaje operiran je u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić”. Iako su u pitanju teške ozljede, mladi policajac nije životno ugrožen.

Kako Faktor saznaje na mjestu gdje se sve odigralo, Hubana i njegove kolege napadnuti su prilikom pokušaja spriječavanja teške krađe. Patrola policije je, naime, nakon dojave građana, pokušala službenim vozilom onemogućiti bijeg kradljivcima, koji su pokušali ukrasti mješalicu za beton.

Četiri nepoznata maskirana muškarca su prethodno pokušala mješalicu zakačiti za svoj automobil, ai im to nije pošlo za rukom. Vidjevši policijsko vozilo, odmah su zapucali.

Maskirani napadač iz “audija” jednim metkom je iz pognutog položaja pogodio motor vozila, a potom se upravio i ispalio još jedan metak, koji je prošao pored vozača i suvozača i pogodio policajca na zadnjem sjedištu.

Zatim su se velikom brzinom udaljili s mjesta događaja.

Iako je odmah potom na mjesto okršaja stiglo više policijskih patrola, koje su blokirale uži i širi dio terena, te je pokrenuta opsežna potraga za osumnjičenima, ipak su uspjeli pobjeći i za njima se i dalje intenzivno traga.

Na mjestu pucnjave okončan je očevid, a policijsko vozilo je uklonjeno i prevezeno pred službene prostorije MUP-a, te će na njemu biti obavljena potrebna vještačenja.

Ranjeni policajac, zajedno sa još 79 mladića i djevojaka, prije samo sedam dana položio je zakletvu i stupio na dužnost policajca.

Hubana je nogometaš, ponikao u mostarskom veležu, a nastupao je i za Lokomotivu, Igman, Orašje, Blagaj, Turbinu.

Danas brani boje Bjelopoljca, koji se natječe u drugoj ligi FBiH.