Home Crna kronika FOTO Raznijeli bankomat u Uskoplju, ali su se malo preračunali

FOTO Raznijeli bankomat u Uskoplju, ali su se malo preračunali

SHARE

Policijska stanica Gornji Vakuf-Uskoplje je jutros oko tri sata zaprimila prijavu da je došlo do eksplozije na objektu Unicredit banke, koji se nalazi u ulici Kralja Tomislava u tome gradu.

Nepoznate osobe su izbušile bankomat te ga napunili plinom kog su zapalili. Silina eksplozije je izbila bankomat i polupala stakla na prozorima banke. Od siline eksplozije uništen je i novac u njemu, tako da su razbojnici, po svemu sudeći, ostali kratkih rukava.

– Tom prilikom uništen je bankomat koji se nalazio u sklopu objekta, te pričinjena veća materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo – potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić.

O prijavi su odmah obaviještene sve raspoložive policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, koje na tom području vrše pojačanu kontrolu osoba i vozila.

– Službenici kriminalističke policije, u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, vrše uviđajne radnje na mjestu događaja, te poduzimaju koordinirane radnje radi pronalaska i hapšenja počinilaca navedenog krivičnog djela – istaknuo je Hodžić.

Eksplozija je uznemirila građane koji stanuju u tom dijelu općine.