Home Crna kronika Misteriozna smrt u Zagrebu: u stanu pronašli raspadnuti leš žene, utvrđuje se...

Misteriozna smrt u Zagrebu: u stanu pronašli raspadnuti leš žene, utvrđuje se uzrok smrti; Susjedi u šoku: Bila je atraktivna, svi su se za njom okretali…

SHARE

Nakon što se kroz ventilacijski sustav stubišta zgrade u Stonskoj ulici u novozagrebačkom naselju Središće danima širio nesnosan smrad, susjedi su se digli na noge. Tijekom subote ‘nanjušili’ su da vonj dopire iz stana 58-godišnje M.Ž. (58), no unatoč bezuspješnim lupanjima na vrata, ista nitko nije otvarao, piše Jutarnji list.

U srijedu ujutro su u stan došli policajci u pratnji vatrogasaca koji su obili vrata stana iza kojih je bilo beživotno tijelo nesretne vlasnice. Rekonstruirajući kad su nesretnu ženu zadnji put vidjeli, stanari su zaključili kako ima sigurno četiri, a možda i pet mjeseci.

– Rastužila nas je njezina smrt. Možda bi se i prije reagiralo, ali M.Ž. se ni s kim nije družila. Sve nas je držala na distanci. Znate, bila je jedna od onih žena za kojima si se morao okrenuti i uzdahnuti jer je bila jako atraktivna. Ali kad je početkom 2000. oboljela na psihu i pritom izgubila posao, a radila je kao ekonomistica u jednoj tvrtki, krenula je propadati. Odbijala je našu pomoć. Naglo je smršavila i vidno je patila. Iz njezina stana uvijek je dopirala neka buka. I uvijek se činilo kao da vodi dijalog. No, od proljeća je nismo čuli ni vidjeli te smo mislili da je negdje otputovala, da se negdje zaposlila – kazao je jedan od susjeda pokojne žene za Jutarnji list.

Druga, pak, susjeda kaže da čim su zamijetili vonj, zvali su brata vlasnice stana i rekli im da je ne uspijevaju dobiti i da se iz stana osjeti smrad već neko vrijeme.

– Naša susjeda s bratom i šogoricom duže vrijeme nije bila u dobrim odnosima. Prekinula je kontakte pa je zato, valjda, nisu ni tražili. Čak smo zvali i Hrvatski zavod za zapošljavanje ne bismo li doznali je li se doista negdje zaposlila i preselila kako ne bismo bezveze razvaljivali vrata i činili štetu na tuđoj imovini, ali su se u Zavodu pozvali na zaštitu osobnih podataka pa smo na kraju četiri dana čekali policiju da uđe u stan – zaključio je stanar Stonske ulice.

U stanu je u tijeku policijski očevid. Utvrđuju se okolnosti pod kojima je umrla. Osim točnog uzroka, i vrijeme smrti biti će poznato nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje je tijelo prevezeno, piše Jutarnji list.