Home Šport Ovakvog Čilića nikad nismo vidjeli: Divljao, psovao, razbijao rekete

Ovakvog Čilića nikad nismo vidjeli: Divljao, psovao, razbijao rekete

SHARE

MARIN ČILIĆ je nakon drame u pet setova izgubio od Japanca Nishikorija i ostao bez prilike da protiv Novaka Đokovića igra za finale US Opena. Kei Nishikori, japanski tenisač kojeg je Marin prije četiri godine pobijedio u finalu ovog istog turnira, bio je bolji s 2:6, 6:4, 7:6, 4:6, 6:4.

Marin je sjajno počeo meč, u prvom setu Japanac nije imao rješenja za Čilićevu igru i najbolji hrvatski tenisač taj je dio igre dobio sa 6:2. A onda umjesto da Čilić pomete zbunjenog Nishikorija, stvari su se na terenu promijenile. Čilić je počeo sve više griješiti, a Japanac je bio sve sigurniji. Kad je shvatio da mu meč izmiče, da gubi kontrolu nad igrom, Čilić je postao nervozan. Neuobičajeno nervozan.

Marin Čilić nikad nije bio igrač koji je dopuštao da ga vode emocije. I kad je pobjeđivao i kad je gubio, Marin je djelovao uvijek isto – odmjereno, hladno, smireno.

Večeras nije bilo tako. Čilić je gotovo cijeli meč psovao, vikao, divljao, a u jednom trenutku u trećem setu nakon jedne neprisiljene pogreške je i razbio reket.