Home Šport Drago Ćosić se nakon skandala sa švercanjem ulaznica pojavio na poslu, kolege...

Drago Ćosić se nakon skandala sa švercanjem ulaznica pojavio na poslu, kolege šokirane: Blijedo smo ga gledali, nije nam bilo svejedno, a onda se počeo smijati…

SHARE

Drago Ćosić, čovjek o kojem se ovih dana – zbog optužbe da je na crno preprodavao ulaznice što ih je bez znanja svojih šefova od EBU-a dobio na ime HRT-a – priča u cijeloj zemlji, danas se pojavio na svom radnom mjestu u Sportskoj redakciji HRT-a, piše Jutarnji list.

– Ušao je u redakciji s velikim osmijehom na licu i rekao: ‘Dobar dan, evo mene, kriminalca’ i počeo se smijati. Mi smo ga blijedo gledali. Nije nam bilo do smijeha – kaže za Jutarnji list Ćosićev kolega.

– Valjda mu je odvjetnik savjetovao da svrati na posao kako zbog nedolaska ne bi dobio otkaz – nagađaju kolege Drage Ćosića, o čijem će se slučaju sljedećeg tjedna očitovati Radničko vijeće na HRT-u.

Naime, na adresu tog tijela Ravnateljstvo HRT-a poslalo je kompletnu dokumentaciju o slučaju Drage Ćosića i Saše Dedića. Podsjetimo, HRT je pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obveze za te svoje djelatnike vezano za zloupotrebu ulaznica za SP u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija.

Ravnateljstvo je Radničkom vijeću predložilo da se djelatnicima koji su našoj javnoj radio i televiziji nanijeli veliku štetu i okaljali njen ugled u zemlji, ali i u svijetu da otkaz. Po proceduri, svoj su prijedlog s dokumentacijom, poslali Radničkom vijeću koje je spis primilo u srijedu 5. rujna.

– Sjednica Radničkog vijeća na tu temu održat će se sljedećeg tjedna, dakle, u zakonskom roku od osam radnih dana koji istječe 13. rujna. Ne mogu ništa izjavljivati vezano uz ovaj slučaj jer to ne bi bilo u skladu sa zakonom. Mogu samo reći da ćemo pomno proučiti kompletnu dokumentaciju – kaže Romano Široki, predsjednik Radničkog vijeća na HRT-u.

Inače, mišljenje koje će o cijelom slučaju dati članovi tog tijela HRT-a nije obavezujuće, a nakon preporuke dobivene od Radničkog vijeća Ravnateljstvo HRT-a donijet će svoju odluku o sudbini Drage Ćosića i Saše Dedića, piše Jutarnji list.