Home Društvo Ljubušaci, Tuzlaci i drugi prosvjednici pred Parlamentom: Tužno je da policija...

Ljubušaci, Tuzlaci i drugi prosvjednici pred Parlamentom: Tužno je da policija na civile baca bojne otrove bez razloga

SHARE

Manju grupu demobiliziranih boraca novinari interview.ba portala jučer ujutro su zatekli ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Za Interview.ba kažu da je jedan manji dio njih i tu proveo noć, te da su htjeli postaviti šatore, ali im policija to nije dozvolila.

Tužno je da policija na civile baca bojne otrove bez razloga

– Nas 15-tak je prespavalo ovdje na ovom betonu. Noć je bila hladna. Došlo je nekih 30 do 40 specijalaca. Nije bilo nikakvih problema niti ekcesa sinoć. Donijeli smo neke šatore, ali nam nisu dopustili da ih postavimo. I dva dušeka da sjednemo kako ne bi sjedili na betonu, ni to nam nisu dozvolili. I to su nam uskratili. Sjedili smo na betonu, – rekao je jedan od demobiliziranih boraca iz Tuzle.

Kako komentirate jučerašnje (op.a. prekjučerašnje) nerede?

– Jučer nije bilo nikakvih nereda. Policija je isprovocirala te sukobe. Vidi se na snimku. Zbog tv kamera su puštali ljude, ali otpozada naše kolone policija nas je udarala i gurali sa ceste na trotoar. Tužno je da policija na civile baca bojne otrove bez razloga u mirnoj koloni.

Službeni podaci: Ozlijeđeno sedam policajaca u sukobu s borcima

– Danas je policija trebala štrajkati zbog plaća. Netko im je javio da nas razbije da bi oni imali plaću. Njima se to odmah usvojilo, a nama tko zna kad će, – rekao je demobilizirani borac iz Ljubuškog.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova SŽ-a nakon jučerašnjih protesta demobiliziranih boraca u Sarajevu u kome je došlo do upotrebe suzavca i fizičkog sukoba ozlijeđeno je sedam policajaca, a uhićene su četiri osobe.

S.G., Interview.ba