Home Crna kronika Mercedesom naletio na curicu

Mercedesom naletio na curicu

SHARE

U Ulici Mate Lovraka u zagrebačkom kvartu Dubrava u četvrtak u 19.18 sati osobni automobil naletio je na djevojčicu koja je ozlijeđena i prevezena u KBC Zagreb.

Kako doznaje Jutarnji list, djevojčica je stavljena u induciranu komu te ima prijelom baze lubanje, sljepoočne kosti i prijelome ruku.

– Tri curice su prelazile preko zebre. Dvije su prešle, a treću je pokupio auto i vukao ju je desetak metara. Curica je na Rebru, a ide tu u školu, svaki dan tu prolazi – rekla nam je šokirana stanovnica Gornje Dubrave.

Učenice su se družile na školskom igralištu koje je udaljeno od ceste dovoljno da bude sigurno, no Ulica Mate Lovraka koju su prelazile, iako zbog brojnog zelenila djeluje mirno, zapravo je, kažu stanovnici, vrlo opasna.

– Tu su vam stalno nesreće. Vi stanete na zebru, pusti vas auto, a onaj iza ga zaobiđe. Ulica je mračna, ljudi se naganjaju, a djeca ovdje stalno prolaze. Ulica je duga i ravna, zalete se i ne razmišljaju – kaže nam sugovornica te dodaje kako se svakome može dogoditi nezgoda, no da su u toj ulici prečeste.

‘Tu se voze trke, jako je nesigurno’

Vozač je, kaže, stariji, a pješački je prijelaz odmah pokraj žbunja koje možda blokira jasan pogled na cestu, ili makar zebru. Ležećih ima, ali smatra da bi stupići koji se vide u mraku bili korisniji.

– Kad bi vi znali kako se tu natjeravaju, kako tu voze. Ovo je sad slučajno stariji vozač, a tu se uglavnom voze s tako nabrijanim autima, po Dubravi s 200 kilometara na sat, utrkuju se. Užasno je nesigurno, dao Bog da dijete preživi – kaže žena koja živi u blizini.

Prije dvadeset godina je nekoliko metara dalje djevojčicu udario auto. Preživjela je, ali je ostala invalid. Svi stanari, tvrde sugovornice, već godinama apeliraju da se ta cesta bolje osvijetli i da se osigura.