Home Šport Igrači posvećeni vjeri i mlada zvijezda Liverpoola: ‘Prije svake utakmice pomolim se...

Igrači posvećeni vjeri i mlada zvijezda Liverpoola: ‘Prije svake utakmice pomolim se Bogu za sve, pa i za protivnike’

SHARE

Dvadesetčetverogodišnji brazilski nogometaš i zvijezda Liverpoola Fabinho prema riječima brojnih prijatelja izuzetno je posvećen vjeri, o čemu često javno svjedoči. Dokaz  tome je i činjenica da je Brazilac čekao pristanak Boga kako bi se odlučio prihvatiti ponudu Liverpoola.

Nije jedini vjernik u Liverpoolu, naime, trener Jürgen Klopp ima više igrača kojima je vjera izuzetno važna, jedan od njih je i Gvinejac Nabyja Keita, koji se uoči svake utakmice pomoli za sebe, svoje suigrače, ali i za svoje protivnike.

“Prvo i najvažnije što radim prije svake utakmice jest razgovor s majkom. Ona me jako motivira,” kazao je Keita nakon čega je nastavio:

“Kada prvi put izađem na teren, onda imam malu molitvu za sve na travnjaku, ali posebno za svoju momčad. Želim da se nitko ne ozlijedi i da se ništa loše ne dogodi”.

Na pitanje moli li se za protivnika i protivničke igrače Keita je iskren u odgovoru.

“Molim li se i za protivničke igrače? Pa ne baš u smislu da pobijede, ali da se ne ozlijede, da sve prođe u najboljem redu, ali da naravno moja momčad na kraju slavi…”

Podsjetimo, mladi gvinejski nogometaš, rođen 1995. godine, u Liverpool je stigao iz Bundeslige, točnije Leipziga. Kultni engleski klub za mladog nogometaša platio je 60 milijuna eura. U Liverpoolu se vrlo dobro snašao te je u prva tri  kola engleske lige krenuo od prve  minute.  Mnogi stručnjaci mladiću predviđaju veliku nogometnu karijeru, uostalom i došao je u veliki klub, klub u kojem već duže vrijeme s uspjehom igra i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, piše narod.hr