Home Crna kronika TUGA Ostavljena curica se utopila u Dunavu, otac dobio živčani slom

TUGA Ostavljena curica se utopila u Dunavu, otac dobio živčani slom

SHARE

Malena osmogodišnja Anabela Džonkić iz Srbije, čije je beživotno tijelo u utorak pronađeno u Dunavu, svoj kratki život proživljavala je s mnogo problema. Majku nikad nije upoznala, a polubraća i polusestre su je odbijali čuvati kada joj je otac bio u zatvoru, piše Blic.

Tragična sudbina malene Anabele nekoliko dana potresa selo Kostol kod Kladova u kojem je živjela. Djevojčica, miljenica susjeda, pronađena je u Dunavu mrtva.

Pronašao ju je susjed, s čijim unučićima se igrala dan ranije. To je bio posljednji put da ju je netko vidio živu.

Poskliznula se?

Njeno tijelo pronađeno je u utorak ujutro u Dunavu, a kako je Anabela tijekom večeri tamo dospjela još nije poznato. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

“Pretpostavlja se da je djevojčica tijekom večeri išetala iz sobe i otišla do obale. Prema pretpostavkama, najvjerojatnije se okliznula i pala u rijeku. Budući da je bila slab plivač, utopila se, a njeno tijelo je pronađeno nekoliko stotina metara nizvodno”, kaže izvor iz istrage.

Anabelin život nije bio nimalo lak. Njen otac Mile Džonkić držao je hotel i smatrali su ga imućnim. Kako pišu srpski mediji, s njim je zatrudnjela čistačica, rodila mu dijete i otišla. Kako su ispričali susjedi, brzo se preudala. Gdje je sada, nitko ne zna. Kažu, čuli su, ima još djece. Nije nazvala ni došla kada se proširila vijest da se Anabela utopila

Otac završio u zatvoru jer nije plaćao alimentaciju.

Otac djevojčice, Mile, ima odrasle sina i kćer, koji već imaju svoju djecu, S njihovom majkom se rastao davno. Nakon toga su se godinama sudili jer on nije plaćao alimentaciju za djecu.

Kada je Anabela imala svega godinu dana, stigla je presuda. Mile je morao u zatvor zbog neplaćanja alimentacije. Sud mu je oduzeo hotel i otac djevojčice je ostao bez svega. Imao je samo jednu kuću u Kostolu.

On je otišao u zatvor, a Centar za socijalni rad preuzeo je njegovu kćerkicu. Centar je tada kontaktirao Džonkićevog sina i kćer. Pitali su mogu li i žele li oni, kao najbliži srodnici, preuzeti brigu o djevojčici. Odbili su.

Udomiteljska obitelj

Anabela je tada poslana u udomiteljsku obitelj koja se brinula o njoj dok je njen otac bio u zatvoru. Nakon što je izašao, on je ponovno preuzeo brigu o djevojčici.

Susjedi kažu da je Anabelu volio i da je svuda išla s njim. S druge strane, dodaju da je on stariji čovjek i da možda nije bio sposoban da se o njoj brine baš kako bi trebalo.

Dok su neki mislili da je u pitanju imućan čovjek, istina je bila drugačija. Mile je imao jednu malu kuću i tu je živio s djevojčicom. Od Centra za socijalnu skrb tražio je novčanu pomoć da joj izgradi sobicu prije nego što je krenula u prvi razred. Pomogli su mu.

Živjeli su, doznao je Blic, samo od njegove invalidske mirovine.

Susjedi viđali djevojčicu kako luta i moli hranu ili novac

Djevojčicu su, komentirali su susjedi, često viđali kako sama luta ulicama ili obalom Dunava. Kažu da je često molila novac ili hranu.

U obitelji koja se brinula o djevojčici neko vrijeme nakon vijesti da se utopila nastao je šok.

“Kod nas je bila tri mjeseca. Užasno smo potreseni. Bila je prepametna i prelijepa”, kroz suze je ispričao čovjek iz sela Korbovo koji se brinuo u Anabeli.

Kako je dodao, djevojčica nikada nije bila problematična.

Otac dobio živčani slom kada je čuo da mu se kći utopila

Dodaje da je u periodu dok su se oni brinuli o djevojčici Mile dolazio i molio ih da s njom provede vikend.

“Bila je seoska slava i on je došao da nas moli da je uzme za vikend. Centar za socijalni rad je to dozvolio i Anabela je otišla”, rekao je.

Osmogodišnjakinja je u utorak ujutro pronađena mrtva u Dunavu. Na njenom tijelu nije bilo znakova nasilja. Kada su njenom ocu priopćili da je pronađeno njeno tijelo, doživio je živčani slom. Od tada se nalazi u bolnici u teškom psihičkom stanju.

Kurir piše da su ga na kraju ipak pustili na sprovod, a tijekom sprovoda su ga pridržavali jer je jedva stajao na nogama.