Home Šport VIDEO: Thompson pomogao Filipu Hrgoviću, a Mala Gospa Ivani Habazin

VIDEO: Thompson pomogao Filipu Hrgoviću, a Mala Gospa Ivani Habazin

SHARE

FILIP HRGOVIĆ novi je prvak svijeta po WBC kategoriji. Filip je u trećoj rundi nakon fantastične dominacije pobijedio 20 godina starijeg Amerikanca Amira Mansoura.

”Ljudi hvala vam svima na ovoj nevjerojatnoj podršci, nadam se da vas nisam razočarao. Molim vas jedan veliki pljesak za Amira Mansoura, strašan je ratnik i dao je sve od sebe. Respekt. Zahvaljujem svom timu, treneru Pedru Diazu, nutricionistu, menadžeru. Hvala gradonačelniku Milanu Bandiću koji je izgradio centar u sesvetama da imam sve uvjete. Kralju, ako si tu, dođi u ring. I najviše hvala dragom bogu što sam pobijedio i što smo svi živi i zdravi”, rekao je Filip nakon meča.

Osvajač brončane olimpijske medalje iz rio de Janeira 2016., 26-godišnji Hrgović dominirao je protiv 20 godina starijeg suparnika od samoga početka dvoboja. No, američki veteran, koji prije subotnje borbe niti jednom nije bio nokautiran, uspio istrpjeti Hrgovićeve nalete u prve dvije runde, ali je sredinom treće rune prvi put pokleknuo da bi na samom kraju te dionice meča još jednom pao na koljena te se više nije stigao na vrijeme oporaviti.

Hrgoviću je ovo bila šesta profesionalna borba i šesta pobjeda, a peta nokautom. S druge strane, Mansour je u 28. borbi doživio treći poraz, no prvi prije isteka zadanog broja rundi.

Hrvatski predstavnici bili su uspješni i u uvodnim borbama. Tako je 28-godišnja Zabočanka Ivana Habazin obranila naslov svjetske prvakinje u srednjoj kategoriji po verziji IBO svladavši jednoglasnom odlukom sudaca Gankinju Gifty Amanuu Ankrah. Bila je to 22. borba Habazin u karijeri i 19 pobjeda.

Josip Bepo Filipi je jednoglasnom odlukom sudaca ostvario pobjedu u svom profesionalnom debiju protiv Srbina Predraga Jevtića u poluteškoj kategoriji dok je Agron Smakici nokautom svladao Španjolca Gabriela Enguemu u teškoj kategoriji. Za Smaicija je to bila 14. pobjeda u isto toliko nastupa, a 12. nokautom.

TREĆA RUNDA

Hrgović je u treću rundu krenuo napadački. Napada i Amerikanac se sve više brani. Hrgović je Mansouru zadao niz udaraca u serijama i početak borbe je jednostrana ulica. Manosur je uzdrman, sudac mu je brojio prvi puta, Amer je ustao, ali nešto kasnije više niej mogao. Filip Hrgović je prvak svijeta.

DRUGA RUNDA

Hrgović koristi prednost u visini, na distanci drži Mansoura i zadaje mu udarce. Hrvatski borac dominira.

PRVA RUNDA

Prva runda je počela uz obostano ispitivanje. Hrgović ima inicijativu. Zadao je rivalu nekoliko dobrih udaraca. Prva runda je definitivno pripala hrvatskom borcu.

22:15 Taktovi Thompsona i njegove pjesme ”Geni kameni”, ispratili su Hrgovića u ring

22:00 U Areni je večeras oko 2500 do 3000 gledatelja.

Slijedi borba života Filipa Hrgovića, El Animala!Uz Thompsonove taktove "Geni kameni", ulazi u ring prije meča s Amerikancem Amirom Mansourom.

Gepostet von Index Sport am Samstag, 8. September 2018

21:45 Nakon što je Ivana Habazin obranila naslov u IBO verziji, sve je spremno za borbu večeri – Filip Hrgović vs Amir Mansour.

21:40 Nakon borbe u deset rundi, Ivana je dominantnom borbom obranila naslov.

21:10 Počela je borba izmađu Habazin i Ankrah. Runda traje dvije minute, a maksimalni broj rundi je deset.

20:55 Ivana Habazin sljedeća ulazi u ring. Hrvatska boksačica u ring će protiv ganske borkinje Gifty Amanue Ankrah u meču gdje brani titulu u IBO verziji u srednjoj kategoriji.

Hrvatica iz Zlatara brani naslov svjetske prvakinje, a na službenom vaganju prije meča imala je skoro isto kilograma kao i njezina suparnica iz Gane. Ivana je težila 70,7 kilograma, a afrička boksačica 70,2 kilograma.

“Bila sam jučer na ispovjedi i misi, a i danas svakako prvo idem u crkvu na misu, ipak je Mala Gospa”, najavila je hrvatska boksačica i dodala:

“Kod kuće ću kasnije pogledati neki film, vjerojatno neki triler pa u dvoranu”, rekla je Ivana Habazin.

20:30 Hrgović se uoči meča susreo s Markom Perkovićem Thompsonom, koji će otpjevati “Geni, kameni” prije Hrgina ulaska u ring.

– Ponosan što će mi Marko Perković Thompson nastupati pri ulasku u ring – napisao je Hrgović na Facebooku.

20:20 BiH borac Damir Beljo je pobiejdio Lukasa Paszkowskog.

19:55 Filip Hrgović stigao je u Arenu! Sa svojim timom došao je dva sata uoči nastupa. Zaputio se prema svlačionici gdje će odraditi zagrijavanje.

19:45 U uvodnim borbama Josip Bepo Filipi na sjajan način odradio je prvi profesionalni meč u karijeri. Pred domaćom publikom nakon četiri runde jednoglasnom odlukom susjeda pobijedio je Predraga Jevtića iz Srbije. Nakon toga je Agron Smakići u fenomenalnoj borbi nokautom slomio Španjolca Gabriela Enguemu. Agron je ostvario i 14. pobjedu u 14 mečeva, bio je ovo njegov 12. nokaut.

Ova borba bez dvojbe najveća je u dosadašnjoj karijeri za brončanog olimpijca iz zagrebačke Dubrave jer pobjeda bi mu mogla donijeti puno toga.

Pritom ne mislimo samo na WBC-ov interkontinentalni pojas, već i na ‘Hrgin’ budući ranking koji bi mu mogao u ring donijeti neka od najpoznatijih lica svjetskog boksa.

Planovi Filipovog tima su jasni – s pobjedom u top 15, a do kraja 2019. – meč za svjetsku titulu!

”Pobijedi li Mansoura, Filip bi trebao biti rangiran na rang-ljestvicama većine najjačih svjetskih federacija. Naš je plan da se Filip sljedeće godine bori pet puta, a bude li išlo sve po planu, možda bi se krajem 2019. mogao boriti za svjetski naslov. Naravno, nikad neće neki prvak poput Joshue ili Wildera reći ‘ja se želim boriti s Hrgovićem’, i zato se mi do njih moramo probiti na rang-ljestvicama, na mjesto izazivača. Zato se i borimo za ovaj WBC-ov naslov internacionalnog prvaka, da Filip uđe u prvih 15 boraca, a to je Wilderov pojas. No, da nama netko od prvaka i prije ponudi borbu, ja bih je odmah prihvatio jer toliko vjerujem u Filipa, no s tim bi se morao složiti i cijeli tim”, izjavio je Nisse Sauerland, izvršni direktor Sauerland Promotionsa za Večernji list.

“Nije meni ovo prva velika borba u karijeri. Ja sam u boksu već 12 godina i iza sebe imam stotine amaterskih borbi i nekoliko jako ozbiljnih profesionalnih. U karijeri sam sparirao s današnjim svjetskim prvacima tako da sam potpuno spreman i naviknut na ono što me čeka”, ranije je izjavio Hrgović.

Na drugoj strani Mansour vjeruje u sebe i tvrdi kako ga je iskustvo iz zatvora ojačalo…

“Ako postoji ijedan posao u kojem možeš biti dobar kad se vratiš iz zatvora, iako te zatvor ne može učiniti boljim ni u čemu, onda je to boks. To je fizički sport. U zatvoru ne juriš za ženama, ne partijaš, nego jako dobro paziš na svoje tijelo. Ja sam cijelo vrijeme samo čitao i trenirao. Zamišljao sam da sam u kampu i da se spremam za borbu za svjetsku titulu. Jako poštujem Filipa i nisam došao ovdje biti samo broj u njegovoj karijeri. Možda jesam stariji, ali imam strašno puno iskustva i u subotu radim nešto što sam radio nebrojeno puta. Njemu je ovo, pak, prva takva borba. Iznimna čast će mi biti boriti se u njegovoj zemlji i u njegovom gradu u kojem sam predivno primljen”, poručio je Amerikanac.

”Filipova sljedeća borba trebala bi biti u prosincu ove godine, a mi bismo voljeli da se i ona održi u Hrvatskoj”, nadodao je Sauerland.

Da će ostvariti veliku karijeru, Filip je dao naslutiti još 2015. godine, kad je u bugarskom Samokovu osvojio naslov europskog prvaka u amaterskoj konkurenciji uz neviđenu dominaciju kroz cijeli turnir. Da, radilo se o amaterizmu, no svaki veći znalac boksa nakon te je titule jasno ustvrdio – Filip će u ringu napraviti velike stvari.

Na jučerašnjem službenom vaganju vaga je pokazala 102.6 kilograma za Amira Mansoura iz SAD-a, dok je Hrgoviću izmjereno 105.7 kg.

Filip je dakle u prednosti, kako u godinama, tako i po kilaži i visini, a samim time i rasponom ruku, bitnim faktorom u boksačkim mečevima.

Hrgović će ući u ring uz taktove Marka Perkovića Thompsona

>>> Pogledajte video s press konferencije.