Home Kultura Mladi Mostarac prepoznat kao izuzetan talenat u svijetu elektronske glazbe

Mladi Mostarac prepoznat kao izuzetan talenat u svijetu elektronske glazbe

SHARE

Marino Abramović, Mostarac umjetničkog imena Xmulty, postigao je zapažen uspjeh na svjetskoj elektronskoj muzičkoj sceni.

O svojim počecima kaže:

„Kada sam se upoznao s elektronskom muzikom , u Mostaru nisi imao nikada prostora da nastupaš u klubovima, jer ih i nema za takvu vrstu muzike i preostaje ti samo da kući stvaraš ono što voliš.
Nastala je ‘Shakin’ i odmah sam znao kako sam imao pravu stvar”, priča Marino.

„Na Ultri u Splitu u backstageu sam upoznao Feenixpawl, popularnu grupu iz Australije i ‘pokazao’ im moju stvar. Bili su oduševljeni pjesmom i ponudili mi saradnju. Tada mi se otvorio jedan novi svijet…”

I tako je Shakin ‘prodrmala’ svijet…

„Feenixpawl je bio pod izdavačkom kućom ‘Armada Music’, koja je treća najjača kuća za elektronsku muziku , a koja je u vlasništvu svjetski poznatog DJ-a Armina van Buurena.
I van Buurenu se veoma dopala pjesma, potpisali smo ugovor, dobio sam i menagera i napokon sam na pravi način ušao u svijet DJ muzike. Odmah je sklopljena saradnja s Feenixpawl-om, oni su uradili neke ‘edite’ na pjesmi dodali taj vokal u koji spominje Shakin i tako je pjesma i dobila ime, te je malo preinačili u komercijalne svrhe. No, opet je ostalo 70% moje orginalne stvari.”

A kada se dobra stvar čuje po svijetu, uspjeh je zagarantiran…

„Pjesma je dostigla podršku i od Dj-eva kao što su Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike i Nicky Romero, koji su je pustili na svojim radio stanicama. Armada Music im je poslala promo stvar, njima se svidjela, dali su joj svoj ‘support’ i milioni slušalaca su je mogli čuti. Vjerojatno će je ti poznati Dj-evi puštati na svojim gažama i to je ono što me posebno veseli”, kaže ovaj mladi Mostarac.

XMulty, odnosno Marino, ima tek 21 godinu, a već mu se otvorio čitav svijet i to u onome u čemu najviše uživa.
„Budući da me Armada Music uzela pod svoje, već s njima pripremam nastupe i to za svjetski velike festivale. Armada je sponzor i Ultri i Tomorrowlandu tako da ne sumnjam kako će biti fantastičnih gaža. Želja mi je nastupiti na Ultri u Miamiju, to je vrhunac za jednog DJ-a.”

Shakin je Xmultyjeva četvrta autorska pjesma. Prethodne tri su također bile dosta slušane, no ni jedna nije dostigla uspjeh kakav je imala ova posljednja.

Zanimljivo je i kako se Shaking, emitovala i na najvećoj radio stanici u Engleskoj – Capital FM iz Londona.

Mostarski.ba