Home Šport Tko je djevojka u koju su jučer bile uprte oči tisuća Hercegovaca:...

Tko je djevojka u koju su jučer bile uprte oči tisuća Hercegovaca: Prekrasnog je karaktera, nikada ne prestaje iznenađivati sve oko sebe malim poklonima i velikim osmjehom

SHARE
Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon vratolomnih skokova sa Starog mosta u Neretvu jučer su bili Britanac Gary Hunt i Meksikanka Adriana Jimenez (MEX).

Akrobatskim skokovima sa Starog mosta s visine od 27 metara među 14 muškaraca šampionsku titulu u Mostaru po drugi put je osvojio Britanac Gary Hunti, a drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Michael Navratil dok se za treće mjesto izborio Catalin Preda (ROU).

U tijesnoj utrci među 7 najboljih skakačica svijeta titulu najbolje spektakularnim skokom od 21 metra sa Starog mosta osvojila je Adriana Jimenez (MEX), a drugo mjesto Rhiannan Iffland (AUS) dok se za treće mjesto izborila Jessica Macaulay (UK).

Ovogodišnje prvenstvo je deseto jubilarno po redu i najveće dosad, a najbolji svjetski skakači skokovima s UNESCO-ovog spomenika odredili su svoj put do posljednjeg natjecanja za šampionsku titulu svijeta u Polignano a Mare na jugu Italije 23. rujna ove godine.

Spektakl u finalnom takmičenja najboljih svjetskih skakača na Starom mostu, koji Mostar i BiH stavlja u centar svjetske javnosti, počelo je u 12 sati, a pratilo ga je uživo na tisuće ljudi, te putem medija nemjerljivo veći auditorij.

Adriana Jimenez je na službenim stranicama ovog natjecanja opisana kao strastvena plesačica koja iz nekog razloga mrzi trčanje, ali i definitivno jedna od najboljih svjetskih skakačica u vodu. Iz Mexico Cityja je.

Prekrasnog karaktera, nikada ne prestaje iznenađivati sve oko sebe malim poklonima i velikim osmjehom.

Sezonu 2017 energična Meksikanka – koju zbog njenog dražesnog izgleda lako potcjenjuju – započela je 8. mjestom u Irskoj, da bi se na drugoj stanici na Azorima popela ravno do prvog mjesta i svoje prve pobjede u Svjetskom prvenstvu. Iako u ostatku sezone nije uspjela ponoviti pobjedu, njeni nastupi su bili dovoljno ujednačeni da joj donesu drugo mjesto u ukupnom poretku, što je 2017. godinu učinilo njenom najuspješnijom do sada. U srpnju je to upotpunila srebrnom medaljom u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima.

Prije nego što je ‘Ady’ stupila na 21-metarsku platformu i postala stalna u konkurenciji žena, ova vesela sportašica je uspjela Meksiku osigurati mjesto na Olimpijskim igrama 2004 i bila je rangirana među najboljim cheerleadersicama u zemlji.