Home Crna kronika Četiri požara u Ljubuškom i Širokom Brijegu: Izgorio vinograd i masline

Četiri požara u Ljubuškom i Širokom Brijegu: Izgorio vinograd i masline

SHARE
Četiri požara u nedjelju su gorjela na području Županije Zapadnohercegovačke, od čega tri u Ljubuškom i jedan u Širokom Brijegu.

Prva dva požara u istom su vremenu gorjela u Ljubuškom i u Širokom Brijegu. U mjestu Grab u Ljubuškom tri vatrogasca s jednim su vozilom gasila požar u kojem je gorjela trava i nisko raslinje. Požar je godio od 12 do 13 sati, a opožarena je površina od oko tri duluma.

U istom vremenu dva širokobriješka vatrogasca s jednim su vozilom gasila požar u mjestu Čerigaj, u kojemu je gorio otpad.

U poslijepodnevnim satima u Ljubuškom su gorjela dva požara, a najveći je bio u Donjim Radišićima u vremenu od 15:30 do 18:00 sati. Interveniralo je osam vatrogasaca s trima vozilima, a gorjela je trava, nisko raslinje i smrekova šuma. Opožarena je površina od oko 15.000 1,5 hektara. U požaru je izgorio jedan vinograd i nekoliko maslina.

Malo nakon ovoga, u vremenu od 18:25 do 19:55 sati četiri ljubuška vatrogasca gasili su požar na borovoj šumi u mjestu Klobuk. Opožarena je površina od oko 7 duluma, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.