Home Crna kronika Grude: 61-godišnjak s lovačkom puškom uhićen u nasadu indijske konoplje

Grude: 61-godišnjak s lovačkom puškom uhićen u nasadu indijske konoplje

SHARE
Policijski službenici PU Grude u mjestu Drinovci-Kongora pronašli su nasad od 59 stabljika indijske konoplje te su tom prilikom uhitili 61-godišnjeg M. Š. iz Gruda, koji je u rukama držao napunjenu pušku.

Policijski službenici PU Grude s ciljem sprječavanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga poduzeli  su niz operativno-taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale operativnim saznanjem da se u mjestu Drinovci-Kongora nalazi nasad stabljika indijske konoplje, nakon čega se pristupilo pregledu terena kojim je isti i pronađen.

Nakon pronalaska nasada (59 stabljika, visine od 0,70 m do 2,7m) koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje policijski službenici PU Grude su organizirali zasjedu na tom mjestu te su u subotu 8. rujna 2017. godine oko 16:00 sati lišili slobode osobu M. Š. (61), iz Gruda, koji je u rukama držao napunjenu lovačku pušku kalibra 16 mm.

Na mjestu pronalaska nasada izvršen je očevid te su stabljike počupane i pohranjene u prostorije PU Grude koje će biti upućene na vještačenje. Također, na mjestu događaja izuzeti su i drugi tragovi koji će biti poslani na potrebita vještačenja, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Nakon izvršenog očevida na mjestu događaja, policijski službenici PU Grude pristupili su pretrazi obiteljske kuće i drugih pratećih objekata koje koristi M. Š. po Nalogu o pretrazi izdanom od Općinskoga suda Ljubuški, a temeljem usmenoga zahtjeva za izdavanje naloga o pretrazi PU Grude i uz suglasnost Dežurnog tužitelja ŽT ŽZH.

Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu sproveden je počinitelj M. Š. uz odgovarajuće izvješće o izvršenom kaznenom djelu.