Home Šport NEKADAŠNJI NAPADAČ LIVERPOOLA U KNJIZI OTKRIVA PIKANTERIJE: “Ronaldo je POTPUNO GOL stajao...

NEKADAŠNJI NAPADAČ LIVERPOOLA U KNJIZI OTKRIVA PIKANTERIJE: “Ronaldo je POTPUNO GOL stajao pred ogledalom u svlačionici i govorio: “Ja sam…”

SHARE

Peter Crouch, nekadašnji napadač Liverpoola je objavio knjigu i nazvao ju je How To Be A Footballer, a prema dijelovima koje je objavio Daily Mail, čini se da je riječ o nevjerojatno zanimljivom, inteligentnom i iskrenom djelu koje bi svaki ljubitelj nogometa poželio pročitati.

U njoj se tako našao i jedan odlomak posvećen Cristianu Ronaldu. Točnije, Crouch je u knjizi prepričao ono što je svojim kolegama ispričao Rio Ferdinand o Ronaldu i o njegovom ponašanju u svlačionici u vrijeme dok su zajedno igrali u Manchester Unitedu.

“Rio Ferdinand nam je pričao priče o tome kako bi Cristiano Ronaldo stao gol ispred ogledala u svlačionici, rukama prolazio kroz svoju kosu i govorio: ‘Wow, kako sam lijep‘. Ostali igrači Uniteda su ga pokušali zezati pa su mu dobacivali: ‘Ma kako god, Messi je i dalje bolji igrač od tebe‘”.

“Ronaldo se nije previše primao na njihova dobacivanja. Svaki put kad mu je netko rekao da je Messi bolji od njega on bi stisnuo ramena, nasmijao se i rekao: ‘A da. Ali Messi ne izgleda ovako…‘”

Osim o Ronaldu, Crouch je prepričao i kako je nakon potpisivanja za Liverpool odlučio kupiti Aston Martin, iako uopće ne voli automobile. A u vožnji gradom je na semaforu pokraj sebe ugledao Roya Keanea. Crouch mu je, pod uzbuđenjem zbog velikog transfera i slave koja mu se smiješila, kimnuo glavom, namignuo mu, čak i pokazao prstom prema njemu, smatrajući to cool gestom, ali nije dobio reakciju kakvoj se nadao –

Keane je nemilice gledao u njega s izrazom gađenja, krenuo je odmahivati glavom i bez pozdrava otišao dalje čim se upalilo zeleno svjetlo. Crouch je odmah sljedeći dan prodao automobil, a Roya Keanea je prozvao svojom “odsutnom savješću, duhovnim vođom modernog nogometaša”. I nikada nakon toga nije napravio nešto samo zato “jer to rade nogometaši”.

Među zanimljivijim anegdotama je svakako i ona o tetovaži Davida Beckhama. Legendarni Englez je otišao izraditi ime svoje supruge Victorije na sanskrtu (staroindijski), ali je dobio remek djelo s natpisom ‘Vihctoria‘. A kaže i kako je bivši napadač Aston Ville John Carew želio napraviti tetovažu s natpisom ‘Moj život, moja pravila’, ali je na vratu dobio rečenicu koja zapravo u prijevodu znači ‘Moj život, moja menstruacija‘!

Crouch se pohvalio i kako je bio uvjeren da mu se nabacivala prezgodna žena u predvorju hotela, a kada se pohvalio suigračima, ispalo je da je riječ o partnerici Xabija Alonsa. I ne, nije mu se nabacivala…